• Ναυτιλία

    Α. Μιχαλόπουλος: Εκτιμήσεις της Performance Shipping για κέρδη στο πρώτο τρίμηνο εν μέσω πανδημίας

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο τόνισε ότι δύσκολα θα μπορέσει να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα λόγω των πρωτοφανών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία.

    Ειδικότερα, στο guidance για την πορεία του πρώτου τριμήνου του 2020 που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, αναφέρει ότι τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020, αναμένεται να κυμανθούν από 0,01 δολάρια έως 0,03 δολάρια ανά μετοχή.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι για την περίοδο από τις 31 Μαρτίου μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 13,2 εκατ. δολάρια και 27,5 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Το μακροπρόθεσμο ανεξόφλητο χρέος, στο πλαίσιο της συμφωνίας διευκόλυνσης της εταιρείας με την σκανδιναβική Nordea, ανήλθε στις 31 Μαρτίου 2020 στα 56,7 εκατ. δολάρια.

    Η Performance Shipping επισήμανε ότι το guidance για το πρώτο τρίμηνο δημοσιεύτηκε λόγω των άνευ προηγούμενου συνθηκών που έχουν έχει προκαλέσει η πανδημία και διευκρινίζει ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα παρέχει ανάλογες εκτιμήσεις για μελλοντικές περιόδους.

    Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η εταιρεία αγόρασε 452.768 κοινές μετοχές, στο πλαίσιο του προγράμματος εξαγοράς μετοχών που είχε προγραμματίσει, με μέση τιμή 0,81 δολάρια ανά μετοχή.

    Υπενθυμίζεται ότι η Performance Shipping, ανακοίνωσε στις 30 Μαρτίου ότι προχώρησε στην αλλαγή του συμβόλου της μετοχής της στην αγορά Nasdaq όπου είναι εισηγημένη, πραγματοποιώντας μία ακόμη κίνηση στο πλαίσιο των στρατηγικής της να εστιάσει τις δραστηριότητες της  στον τομέα των δεξαμενόπλοιων.

    H ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με τέσσερα aframax τάνκερ και ένα boxship και σύμφωνα με τον αναπληρωτή CEO της, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, έχει στόχο τη μετατροπή της σε μία ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται αμιγώς στον κλάδο των τάνκερ.

    Σημειώνεται ότι η Performance Shipping κατά τη διετία του 2018-19 προχώρησε στην αναδιάρθρωση του στόλου της πουλώντας τα containerships που είχε στην κατοχή της και αγοράζοντας δεξαμενόπλοια.



    ΣΧΟΛΙΑ