• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Kέρδη και μία πρόταση εξαγοράς για τη Navios Midstream στο β’ τρίμηνο 2018

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Αύξηση κερδών και εσόδων εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 η εταιρία Navios Midstream, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου. Παράλληλα, η διοίκηση της εξετάζει την πρόταση εξαγοράς από την άλλη θυγατρική του ομίλου Navios, της Νavios Maritime Acquisition Corporation.

    Τα έσοδα της ναυτιλιακής στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2018 αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατ. δολ. και ανήλθαν στα 20,8 εκατ. δολ. από 18,5 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Η ενίσχυση αυτή αποδίδεται στην αύξηση των διαθέσιμων ημερών από 463 στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε 517 ημέρες στο τέλος Ιουνίου 2018, λόγω έκτακτων γεγονότων, όπως ο παρατεταμένος δεξαμενισμός ενός εκ των πλοίων της.

    Το ισοδύναμο χρονοναύλωσης διαμορφώθηκε στα 39.578 δολ. στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έναντι 39,432 δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

    Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν και ανήλθαν περίπου στα 4,3 εκατ. δολ. στο τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιουνίου 2018 έναντι 2,3 εκατ. δολ. την ίδα περίοδο του 2017.

    Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και CEO της Navios Midstream σχολίασε: “Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που ανακοινώσαμε για το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Τα EBITDA ανήλθαν στα 14,7 εκατ. δολ. και τα καθαρά έσοδα στα 4,3 εκατ. δολ. Παράλληλα ανακοινώσαμε την διανομή μερίσματος 0,125 δολ. ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε ετήσια μερισματική απόδοση της τάξης του 14%.”

    Στις αρχές Ιουλίου, η Navios Midstream δέχθηκε πρόταση εξαγοράς από την άλλη θυγατρική του ομίλου της κας Φράγκου, τη Νavios Maritime Acquisition Corporation.

    Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει μετοχική ανταλλαγή και η πρόταση βρίσκεται υπό εξέταση από τα ΔΣ των δύο εταιριών.

     Αύξηση προσαρμοσμένων κερδών στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018

    Ικανοποιητική ήταν η εικόνα της ναυτιλιακής και στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου 2018, κατά το οποίο τα έσοδα αυξήθηκαν στα 40,6 εκατ. δολ. έναντι 39,6 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 7,2 εκατ. δολ. στο πρώτο εξάμηνο έναντι 6,5 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της επηρεάστηκαν αρνητικά από τις ζημίες 32,4 εκατ. δολ. που κατέγραψε λόγω της πώλησης του πλοίου Shinyo Kannika. Οι συνολικές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 25,3 εκατ. δολ.

    navios midstream
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Shinyo Saowalak” της Navios Maritime Midstream Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Χρ. Οικονόμου: Ενεργοποίηση option και ακόμη μία παραγγελία LNG για την TMS Cardiff Gas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Οικονόμου: Το αντισυμβατικό μονοπάτι που βγάζει την DryShips στην κορυφή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Διαμαντίδης: Η απίστευτη δικαστική περιπέτεια με ρωσικό κολοσσό για πλοίο της Delta Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ