• Business

    Χρ. Οικονόμου: Ενεργοποίηση option και ακόμη μία παραγγελία LNG για την TMS Cardiff Gas

    Χρήστος Οικονόμου, εφοπλιστής


    Στην επέκταση του στόλου της προχωράει η TMS Cardiff, συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Οικονόμου, καθώς λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πώληση 4 VLGCs κάνει νέα κίνηση στον τομέα των LNGs.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές αλλά και κάποιες πληροφορίες από ναυπηγεία που επικαλείται το tradewinds, η TMS Cardiff προχώρησε στην παραγγελία ενός LNG carrier (χωρητικότητας 174.000-cbm) από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία  Samsung Heavy Industries. Η παράδοσή του στην εταιρεία είναι προγραμματισμένη για το 2021.

    Όπως «ακούγεται» στην αγορά η συγκεκριμένη παραγγελία αποτελεί την ενεργοποίηση μιας option ενός deal που έκλεισε η εταιρεία του κ. Οικόνομου με τα ναυπηγεία την άνοιξη.

    Όπως φαίνεται η TMS Cardiff έχει διάφορες option τις οποίες μπορεί να εξασκήσει για LNG πλοία στη Νότιο Κορέα. Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο το πόσες από αυτές θα «χρησιμοποιήσει» όντως.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία έχει επιβεβαίωση την κατασκευή πέντε LNG πλοίων (χωρητικότητας 174.000-cbm) σε γιάρδες της Νότιας Κορέας τα οποία αναμένεται είναι στη διάθεση της TMS το 2020.

    Σημειώνεται πως η TMS Cardiff του κ. Οικονόμου έχει στον στόλο της αρκετά πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα έχει τέσσερα πλοία LNG (χωρητικότητας 160.000-cbm) τα οποία είναι κατασκευασμένα στα ναυπηγεία DSME το 2014 και ένα ιαπωνικής κατασκευής το Fuji LNG (χωρητικότητας 147.172-cbm και κατασκευής 2004).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Vrontados Shipping: H νέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της οικογένειας Λω

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιώργος και Βασίλης Μιχαήλ: Νέο deal για την Benetech Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Διαμαντίδης: Η απίστευτη δικαστική περιπέτεια με ρωσικό κολοσσό για πλοίο της Delta Tankers

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ