• Ναυτιλία

    A. Φράγκου: Η νέα δυναμική κίνηση της Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Η ναυτιλιακή Navios Maritime Acquisition (συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου) ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε αναχρηματοδότηση του χρέους της επί τεσσάρων τάνκερ της μέσω συμφωνίας leaseback, αναφέροντας τότε ότι οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη. Τώρα, η συμφωνία φαίνεται πως επετεύχθη, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2017.

    Η εξαετής συμφωνία διαρκεί έως τον Μάρτιο του 2024 και προβλέπει επιτόκιο 305 μονάδες βάσης πάνω από το Libor, ενώ δεν αποκαλύπτεται ποια είναι τα πλοία στα οποία αφορά η συμφωνία, ούτε ποια είναι η συμβαλλόμενη πλευρά. Με τη συμφωνία θα αναχρηματοδοτηθεί δανεισμός ύψους 71,5 εκατ. δολαρίων, ενώ όλα δείχνουν πως η Navios Maritime Acquisition θα έχει υποχρέωση εξαγοράς στο τέλος της συμφωνίας.

    Ο δανεισμός θα αποπληρωθεί σε 24 τριμηνιαίες δόσεις ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων η καθεμιά, με μία εφάπαξ πληρωμή 35,8 εκατ. δολαρίων στο τέλος.

    Η συναλλαγή αναμένεται να υπολογιστεί ως αποτυχημένη συναλλαγή sale and leaseback και να οδηγήσει σε finance lease”, αναφέρει η εταιρεία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της 31η Δεκεμβρίου, η Navios Maritime Acquisition είχε 10 διαφορετικούς δανειστές, με συνολικό χρέος ύψους 1,08 δισ. δολαρίων. Το χρέος των 71,5 εκατ. δολαρίων διακρατούν κατά κύριο λόγο η γερμανική Commerzbank, η ελληνική Alpha Bank και η γαλλική Credit Agricole.

    Η Navios Maritime Acquisition διαχειρίζεται 36 πλοία: 8 VLCCs, 26 τάνκερ προϊόντων και 2 τάνκερ χημικών. Σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο 2017, κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 12 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών 18,1 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2016, που μεταφράζεται σε ζημίες 0,08 δολαρίων ανά μετοχή.

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δ. Διαμαντίδης: Και η Delta Tankers στον «χορό» των διαλύσεων πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αρ. Πίττας: Αύξηση 30% για δύο ναυλοσύμφωνα της Euroseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γρ. Καλλιμανόπουλος: Πωλητήριο σε 26 πλοία της χρεοκοπημένης Toisa!



    ΣΧΟΛΙΑ