• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Οι κινήσεις που ενισχύουν τις θυγατρικές του ομίλου Navios με 16 πλοία

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Με 16 πλοία ενίσχυσαν τους στόλους τους οι ναυτιλιακές Navios Maritime Partners και Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, μετά την απόφαση της μητρικής Navios Maritime Holdings να προχωρήσει στην εκκαθάριση μία άλλης θυγατρικής του ομίλου, της Navios Europe I.

    H Navios Europe ήταν μία εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με τη σύμπραξη των Navios Maritime Holdings Inc. που κατείχε ποσοστό 47,5%, Navios Maritime Acquisition με ποσοστό 47,5% και Navios Maritime με ποσοστό 5%, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή τα πλοία που εξαγόρασε η Navios από την HSH Nordbank AG. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα η κα Φράγκου είχε προαναγγείλει τη διάλυση της.

    Με τρεις διαφορετικές συμφωνίες η Navios Maritime Partners θα αποκτήσει 11 boxships και φορτηγά πλοία, ενώ η αδελφή εταιρεία Navios Maritime Acquisition  θα πάρει πέντε τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Navios Partners, είχε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, απαιτήσεις ύψους 48,2 εκατ. δολαρίων από τη Navios Europe.

    Με βάση τη συμφωνία θα αποκτήσει τα παρακάτω πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατείχε η υπό εκκαθάριση εταιρεία.

    Πηγή: Navios Maritime

    Αντίστοιχα, η Navios Maritime Acquisition, έχει απαιτήσεις ύψους 32,3 εκατ. δολαρίων από την Navios Europe I, ενώ θα συμπεριλάβει στο στόλο της τα παρακάτω πέντε τάνκερ.

    Πηγή: Navios Maritime

     

    Εξαγορά τεσσάρων φορτηγών πλοίων

    Με μία άλλα συμφωνία, η Navios Partner θα αποκτήσει τέσσερα ακόμη φορτηγά πλοία, από μία εταιρεία συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, έναντι 37 εκατ. δολαρίων. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στη Navios Partner μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019.

    Η χρηματοδότηση των 37 εκατ. δολαρίων θα γίνει μέσω δανείου που εξασφάλισε η εταιρεία από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με πρόγραμμα εξόφλησης 10 ετών. Δεν θα γίνει αποπληρωμή του κεφαλαίου μέχρι το Σεπτέμβριο 2020, ενώ το δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί οποιαδήποτε στιγμή χωρίς επιβάρυνση.

    Πηγή: Navios Maritime

    Τέλος, η Navios Partners έκλεισε συμφωνία για τη ναύλωση bareboat (γυμνών πλοίων), δύο νεότευκτων kamsarmax, χωρητικότητας 81,000 dwt, για χρονική διάρκεια δέκα ετών, με δυνατότητα να τα εξαγοράσει μετά το τέλος του τέταρτου έτους.

    Τα πλοία θα παραδοθούν στην εταιρεία κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2021.

     



    ΣΧΟΛΙΑ