• Business

    «Σφήνα» από τη ΘΕΟΝΗ στα αναψυκτικά

    Δ. Τσέλιος (Θεόνη): Οι επενδύσεις των 20 εκατ. ευρώ, τα 20 βραβεία και τα μελλοντικά σχέδια

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΗΒ Γκρουπ, Δημήτρης Τσέλιος (Νερό Θεόνη)


    Την επέκτασή της σε μία νέα αγορά, που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς παγκοσμίως σχεδιάζει η AHB Group (Θεόνη).

    Πρόκειται για τον κλάδο των αναψυκτικών ποτών με φυσικό μεταλλικό νερό, μια πιο υγιεινή εκδοχή αναψυκτικών που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

    Η  εταιρεία που έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά του φυσικού μεταλλικού νερού, το οποίο μάλιστα είναι το πλέον πολυβραβευμένο ελληνικό προϊόν (60 διεθνή βραβεία) προχώρησε πρόσφατα σε αλλαγή καταστατικού προσθέτοντας τη δραστηριότητα της παραγωγής αναψυκτικών ποτών, αεριούχων και μη, με βάση το φυσικό μεταλλικό νερό.

    Παράλληλα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε νέα επένδυση συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής και νέου κέντρου αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών logistics,  προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση που δέχεται για το φυσικό μεταλλικό νερό, τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή αγορά.

    Με τη νέα γραμμή ο όγκος παραγωγής αυξάνεται κατά  60% των φιαλών ανά ημέρα σε συσκευασίες των 500ml & 1500ml.

    Το νέο κέντρο logistics στην περιοχή του Ελληνόπυργου Μουζακίου θα λειτουργήσει εκμεταλλευόμενο την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη διαχείριση των προϊόντων και θα είναι ενεργειακά πράσινο εκμεταλλευόμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις εγκαταστάσεις του.

    Για την αξιοποίηση του νέου κέντρου logistics η εταιρεία διεύρυνε το καταστατικό της με την προσθήκη άλλης μίας δραστηριότητας, αυτής της παροχής υπηρεσιών αλυσίδας εφοδιασμού και συγκεκριμένα, «η συλλογή, φόρτωση, μεταφορά, μεταφόρτωση, εκφόρτωση και παράδοση αγαθών κ εμπορεύματων, ενοποίηση και διαχωρισμός αγαθών και εμπορευμάτων, αποθήκευση και διαχείριση, απογραφή αγαθών, διαχείριση επιστρεφόμενων αγαθων και φθαρμένων ή κατεστραμμένων (αντίστροφη εφοδιαστική) ή ακατάλληλα αγαθά ή υλικά συσκευασίας και διαχείριση και επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με όλες αυτές τις δραστηριότητες».

    Η ΘΕΟΝΗ ΑΕ με επικεφαλής, τον Δημήτρη Τσέλιο, έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού από το 2013 και σήμερα το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη εκτιμάται ότι είναι το τρίτο brand σε πωλήσεις στη λιανική. Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία το 2020 οι πωλήσεις έφτασαν στα 16,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 15% με το μεικτό περιθώριο κέρδους στο 52%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων μειώθηκαν (6%) στα 2,2 εκατ. ευρώ  και τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 1,14 εκατ. ευρώ (-2%).

    Έχει έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό και το φυσικό μεταλλικό νερό, από την πηγή Γκούρα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στα Αγραφα , έχει σημαντική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

    Η Κύπρος, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Βέλγιο η Ολλανδία, αλλά και η Ρωσία είναι κάποιες από τις χώρες που ανήκουν στο Δίκτυο Εξαγωγών του ΘΕΟΝΗ, με την Κίνα και την Αυστραλία να αποτελούν τις πιο πρόσφατες αγορές. Στους στόχους της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι το 30% – 40% της παραγωγής να κατευθύνεται προς το εξωτερικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα μεγάλη επένδυση δέκα εκατομμυρίων ευρώ από τη ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό

    Δ. Τσέλιος (Θεόνη): Οι επενδύσεις των 20 εκατ. ευρώ, τα 20 βραβεία και τα μελλοντικά σχέδια



    ΣΧΟΛΙΑ