• Business

    Δ. Τσέλιος (Θεόνη): Οι επενδύσεις των 20 εκατ. ευρώ, τα 20 βραβεία και τα μελλοντικά σχέδια

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΗΒ Group (Νερό Θεόνη) Δημήτρης Τσέλιος


    Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει τον Ιανουάριο του 2020 η ΑΗΒ Γκρουπ που εμφιαλώνει σε υψόμετρο 680 μ. στο χωριό Βατσουνιά Καρδίτσας  το φυσικό μεταλλικό νερό (Θεόνη)  Theoni. Στο εμφιαλωτήριο, το νερό της πηγής, φτάνει από αγωγό ειδικών χαρακτηριστικών μήκους 7 χλμ από την πηγή Γκούρα στα βουνά των Αγράφων.

    Το νερό διαθέτει πηγαία φυσικά χαρίσματα καθώς οι ιδιαίτεροι γεωλογικοί σχηματισμοί της περιοχής και ένα φυσικό φιλτράρισμα, ηλικίας 2000 ετών, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νερού μοναδικής σύνθεσης, με σπάνια ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά, που του έχουν φέρει μέσα σε 6 χρόνια 20 διεθνή βραβεία.

     

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΗΒ Γκρουπ, Δημήτρης Τσέλιος, ήρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ αναζητώντας να επενδύσει σε κάποιο φυσικό μεταλλικό νερό, και  μετά από πολυετή έρευνα, γεωτρήσεις και αναλύσεις επέλεξε την πηγή Γκούρα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μ. σε ένα παρθένο, μακριά από κάθε είδους ανθρώπινης δραστηριότητας περιβάλλον.

    “Aποφασίσαμε να φέρουμε το νερό κατευθείαν από την πηγή κι ας ήταν πιο δύσκολο, κι ας μας πήρε 2,5 χρόνια επενδύσεων για να το καταφέρουμε. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να κάναμε γεώτρηση για να αντλήσουμε το νερό από χαμηλότερα, όμως τότε θα χάναμε τα σημερινά χαρακτηριστικά του νερού που το κάνουν να ξεχωρίζει διεθνώς. Το νερό της πηγής Γκούρα, εμφιαλώνεται άμεσα, κατευθείαν στην πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία. Έτσι διατηρεί αναλλοίωτα τα φυσικά χαρακτηριστικά του που το κατατάσσουν ως το κορυφαίο φυσικό μεταλλικό νερό σήμερα”, εξηγεί στο mononews.gr ο κ. Δ.Τσέλιος.

    Η ισορροπία των μεταλλικών αλάτων (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλλιο, νάτριο) και του Ph 8, κάνει το νερό ιδιαίτερα απολαυστικό και ταυτόχρονα ωφέλιμο για τον οργανισμό ως φυσικό αλκαλικό νερό.

     

    Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική οικονομία, η κρίση και η αβεβαιότητα τα τελευταία χρόνια δεν στάθηκαν εμπόδιο στον επιχειρηματία που ήταν αποφασισμένος να αναδείξει σε όλο τον κόσμο τη μοναδική ποιότητα του νερού της πηγής.

    “Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια, όμως πίστευα τόσο πολύ στην αξία και τη μοναδική ποιότητα του νερού που συνεχίσαμε τις επενδύσεις τις οποίες και χρηματοδοτήσαμε μόνοι μας. Τώρα μας μένει μια επένδυση 4 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020, για τη γυάλινη συσκευασία και την παραγωγή και ανθρακούχου νερού”, αναφέρει ο κ. Τσέλιος.

    Το Νερό Θεόνη
    Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας Νερό Θεόνη

    4 γραμμές παραγωγής μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης

    Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, η εταιρεία θα διαθέτει 4 γραμμές παραγωγής: δύο για πλαστική συσκευασία, μία για χάρτινη (ο ασκός για κάμπινγκ) και μία για γυάλινη. Η επένδυση για τη γυάλινη γραμμή παραγωγής, ύψους 4 εκατ ευρώ, ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2020 και μαζί θα πραγματοποιηθεί μία μικρή σχετικά επένδυση για την παραγωγή και ανθρακούχου νερού.

     

    Οι επενδύσεις αυτές αυξάνουν την παραγωγική δυναμικότητα του εμφιαλωτηρίου που πλέον μπορεί να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση για το νερό Θεόνη από την ελληνική και διεθνή αγορά. Ταυτόχρονα, με τη γυάλινη συσκευασία ανοίγει μια νέα αγορά για την εταιρεία, αυτή της αγοράς HORECA, μια αγορά που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Ελλάδα και τις εξαγωγές της.

    Σήμερα, το μερίδιο του νερού Θεόνη στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 6% και  με δεδομένο τη συνεχή ετήσια αύξησή του, αλλά και την επέκταση της στην αγορά της εστίασης, και τη γεωγραφική ανάπτυξη του δικτύου τα επόμενα χρόνια στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι μπορεί να διπλασιαστεί.

     

    Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό πάνω από 30% ετησίως το 2018 ήταν 10 εκατ. ευρώ περίπου και φέτος κινούνται με ανάλογη αύξηση.

    Σήμερα, το νερό «Θεόνη» έχει παρουσία στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της εγχώριας αγοράς, (ΑΒ, Σκλαβενίτης, Mymarket, Γαλαξίας, Θανόπουλος) και σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου σε περισσότερα από τα καταστήματα των σουπερμάρκετ αλλά και στα δίκτυα χονδρικής της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς δεν έχει παρουσία στο σύνολο της ελληνικής αγοράς. Χαρακτηριστικό της δυναμικής του, είναι ότι σε όποια αγορά έχει παρουσία, το μερίδιό του φτάνει το 25%.

    Στη διεθνή αγορά, οι εξαγωγές της εταιρείας σημειώνουν συνεχή ανοδική πορεία, με το φυσικό μεταλλικό νερό «Θεόνη» να  το γνωρίζουν ήδη  καταναλωτές στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Το 2018 αποτελούσαν το 20% του τζίρου της εταιρείας και ο στόχος για φέτος είναι να φτάσουν το 40%.

    Σήμερα εξάγεται σε 12 χώρες μεταξύ των οποίων  Γερμανία, Ολλανδία,  Ρωσία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Καναδά, ΗΠΑ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και Κίνα.

    Ιστορία της εταιρείας

    Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρεία Α.Η.Β. Γκρουπ Α.Ε. και ξεκίνησαν τα σχέδια για τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας εμφιάλωσης νερού, με 40 άτομα προσωπικό, απόλυτα εναρμονισμένης με τις διεθνείς προδιαγραφές και απαιτήσεις της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς εμφιαλωμένου νερού βάση των προδιαγραφών των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας (ISO 22000:2005) HACCP.

    Το ΘΕΟΝΗ είναι το μοναδικό ελληνικό μεταλλικό νερό που αναβλύζει από φυσική πηγή σε υψόμετρο 1.100 μ.  Πήρε το όνομα του από την ομώνυμη νεράιδα, που, σύμφωνα με το μύθο, προστατεύει την πηγή Γκούρα που αναβλύζει σε υψόμετρο 1.100 στα Άγραφα.

    20 βραβεία και ο Λευτέρης Λαζάρου brand ambassador

    Φέτος, το νερό Θεόνη  γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 Διεθνών Βραβείων Ποιότητας, μετά την κατάκτηση της Χρυσής Διάκρισης στη διοργάνωση Monde Selection 2019. Κάθε χρόνο, από το 2015 έως σήμερα, το ΘΕΟΝΗ αποσπά το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας από τoν συγκεκριμένο θεσμό, με την πρόσθετη ανώτερη διάκριση του INTERNATIONAL HIGH QUALITY TROPHY που έλαβε το 2017 για τα σπάνια ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

    Χθες, στη διάρκεια δημοσιογραφικής παρουσίασης του εμφιαλωτηρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου θα είναι πλέον ο brand ambassador του Θεόνη, ξεκινώντας μια ετήσια συνεργασία για την ανάδειξη της σημασίας χρήσης ποιοτικού νερού στη μαγειρική. Όπως δήλωσε ο κ. Λαζάρου, “είμαι πολύ περήφανος που αναλαμβάνω να εκπροσωπήσω ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν, με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας”. Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι …ειδικά στις σούπες, η χρήση ενός τέτοιου νερού, κάνει τη διαφορά…

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΗΒ Γκρουπ, Δημήτρης Τσέλιος (Νερό Θεόνη)
    Το Νερό Θεόνη
    Το Νερό Θεόνη
    Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας Νερό Θεόνη
    Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας Νερό Θεόνη
    ΟΙ εγκαταστάσεις της εταιρίας ( Νερό Θεόνη)

     



    ΣΧΟΛΙΑ