• Business

    Η Semeli της Lyktos Group υλοποιεί τη μεγαλύτερη επένδυση στον ελληνικό αμπελώνα!

    Μυρτώ Σάλλα, Semeli Winery

    Μυρτώ Σάλλα, Semeli Winery


    Τη μεγαλύτερη και πιο σοβαρή επένδυση των τελευταίων χρόνων στον ελληνικό αμπελώνα πραγματοποιεί η Semeli Winery του ομίλου Lyktos Group που ίδρυσε ο Μιχάλης Σάλλας.

    Όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η Semeli προχωρά σε μια επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας του οινοποιείου στην Νεμέα.

    Ειδικότερα, προβλέπονται αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στο οινοποιείο, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων.

    Συγχρόνως, αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης, ενώ δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού.

    Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οινοποιείου, θα διαμορφωθούν 10 πολυτελείς σουίτες για τη φιλοξενία επισκεπτών και οινόφιλων, καθώς και για τα μέλη του Semeli Wine Club.
    Πρόκειται για ένα club ειδικών προνομίων, τα μέλη του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν πρώτοι τις νέες σοδειές, να συμμετέχουν σε κάθετες γευστικές δοκιμές και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο οινοποιείο, ενώ θα απολαμβάνουν προνομίων τόσο στις τιμές των κρασιών, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

    Όπως τόνισε η κα Μυρτώ Σάλλα, μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της Semeli, «η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το Οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό».

    Στα πλάνα περιλαμβάνεται και ο διπλασιασμός των καλλιεργούμενων εκτάσεων τα επόμενα χρόνια, οι οποίες σήμερα ανέρχονται στα 1.000 στρέμματα (ιδιόκτητα και συνεργαζόμενοι παραγωγοί). Σε αυτές τις εκτάσεις θα καλλιεργούνται κατά κύριο λόγο ελληνικές ποικιλίες κρασιού αλλά και διεθνείς.

    Έμφαση στις εξαγωγές

    Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγές τίθενται στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας.

    Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Semeli και Οινολόγος, Λεωνίδας Νασιάκος, η εταιρεία φιλοδοξεί να εκμεταλλευθεί το ρεύμα υπέρ των ποιοτικών ελληνικών κρασιών που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, με στόχο να διπλασιάσει τις εξαγωγές μέσα στην επόμενη τριετία και από 15% που καταλαμβάνουν σήμερα στον κύκλο εργασιών να φθάσουν στο 30%.

    “Υπάρχει μια τάση στις διεθνείς αγορές για αναζήτηση νέων ποικιλιών κρασιού. Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές ποικιλίες, οι οποίες μπαίνουν σιγά σιγά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Θέλουμε να πάρουμε μερίδιο από αυτήν την πίτα. Αυτό είναι το νέο στόχιημα της εταιρείας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νασιάκος.

    Το στέλεχος της Semeli δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εξαγορών άλλων οινοποιείων που παράγουν διαφορετικές ποικιλίες κρασιού, λέγοντας πως μελετάνε και δέχονται διάφορες προτάσεις. Δεν έκρυψε πως η Σαντορίνη και η Κρήτη είναι δυο περιοχές που δυνητικά θα τους ενδιέφεραν.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νασιάκος και στον ΕΦΚ στο κρασί, τονίζοντας πως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην αγορά με κυριότερο απ’ όλα την έκρηξη του παρεμπορίου ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση στην ελληνική αγορά, υπογράμμισε πως τα σούπερ μάρκετ πιέζουν για τους τρόπους πληρωμής και για καλύτερες τιμές.

    Τόνισε ωστόσο ότι οι χρόνοι αποπληρωμής έχουνε ελαφρώς βελτιωθεί τελευταία, σε σχέση με τους 5 με 6 μήνες που ήταν πριν από λίγο διάστημα.

    Να σημειωθεί πως η Semeli την περσινή χρονιά έκλεισε με τζίρο ύψους 3,6 εκατ. ευρώ και φέτος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Ήδη, στο πρώτο εξάμηνο τα λειτουργικά κέρδη εμφανίζουν αύξηση 25%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mιχάλης Σάλλας: Το μεγάλο στοίχημα – Φτιάχνει την «Τράπεζα των Κρητικών»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εποχή για την Παγκρήτια Τράπεζα με καθαρά κέρδη 10,69 εκατ. ευρώ το 2016



    ΣΧΟΛΙΑ