• Business

    Σε νέα υψηλά έτους σκαρφάλωσε το ΧΑ – Πρωταγωνιστής ο ΟΤΕ


    Νέα υψηλά έτους κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τίτλο του ΟΤΕ ν’ αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ανόδου και τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές να ακολουθούν.

    Την ίδια ώρα, στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην αγορά συνέβαλαν οι θετικές προσδοκίες ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα μετά τη συνεδρίαση του σημερινού Euro Working Group, καθώς και η παρέμβαση του επικεφαλής των Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Η αύξηση της τιμής στόχου του ΟΤΕ από την Morgan Stanley στα 12,50 ευρώ και η αναβάθμιση της σύστασης σε overweight, έβαλε τον τίτλο στο μικροσκόπιο των ξένων θεσμικών, με αποτέλεσμα να καταγράψει κέρδη 5,87%, κλείνοντας στα 9,20 ευρώ, με αυξημένο τζίρο 12,2 εκατ. ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με άνοδο 2,21%, στις 632,75 μονάδες, ενώ σημείωσε υψηλότερη τιμή στις 634 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 94,5 εκατ. ευρώ.

    Αξιόλογα κέρδη κατέγραψε και ο τραπεζικός κλάδος που συνεχίζει το ανοδικό ράλι των τελευταίων ημερών- με εξαίρεση τη χθεσινή ελεγχόμενη διόρθωση- εν αναμονή της επαναφοράς του waiver που θα φέρει άμεσα οφέλη στις εγχώριες τράπεζες σε επίπεδο ρευστότητας και κόστους χρήματος.

    Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,91%. Η Πειραιώς σημείωσε άνοδο 5,80% και η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 1,79%. Η Εθνική σημείωσε άνοδο 2,35% και η Eurobank τερμάτισε με κέρδη 7,14%, ενώ και οι δύο τίτλοι βρέθηκαν και πάλι πάνω από την τιμή της τελευταία ΑΜΚ. Η Τράπεζα Κύπρου σημείωσε άνοδο 3,38%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα ΕΛΠΕ ενισχύθηκαν κατά 1,48%, ο ΟΠΑΠ έκλεισε με άνοδο 1,63%, η Jumbo τερμάτισε με άνοδο 2,77%, η Μότορ Όιλ ενισχύθηκε κατά 2,63%. Πάνω από τα 1,50 ευρώ βρέθηκε η μετοχή της Βιοχαλκο, η οποία έκλεισε με κέρδη 5,52%. Κέρδη 4,86% σημείωσε η Folli Follie, ενώ η Aegean έκλεισε με άνοδο 3,43%.

    Αντίθετα, η ΔΕΗ κινήθηκε για δεύτερη συνεδρίαση πτωτικά κλείνοντας με απώλειες 2,85%. Πτώση 0,62% σημείωσε η ΕΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/elpe-afximeni-refstotita-ke-thetikes-prooptikes/44782

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/restis-angelikousis-poloun-plia-gia-scrap/44878



    ΣΧΟΛΙΑ