• Business

    Σε φάση ολοκλήρωσης τα νέα στούντιο και γραφεία της COSMOTE TV στη Νέα Κηφισιά

    Μιχάλης Τσαμάζ


    Ολοκληρώνεται πριν το καλοκαίρι, η μετατροπή των παλιών εκτυπωτηρίων του Χρυσού Οδηγού του ΟΤΕ, στη Νέα Κηφισιά, σε κτηριακό συγκρότημα το οποίο θα στεγάσει την COSMOTE TV. Περιλαμβάνει 3 υπερσύγχρονα τηλεοπτικά στούντιο, γραφεία, αίθουσες συσκέψεων, καφετέρια και άλλους βοηθητικούς χώρους, που επιτρέπουν στην COSMOTE TV να αναλαμβάνει και παραγωγές τρίτων.

    Ήδη, έχει μετακομίσει εκεί μέρος της δραστηριότητας της COSMOTE TV, όπως το δημοσιογραφικό τμήμα και το marketing, καθώς και η παραγωγή των αθλητικών εκπομπών. Σημειώνεται ότι η συνεργασία που είχε ο ΟΤΕ για την παραγωγή των αθλητικών εκπομπών του με τον Skai έληξε στο τέλος του προηγούμενου έτους.

    Η ανακατασκευή του εν λόγω ακινήτου είναι μια σημαντική επένδυση του ΟΤΕ η οποία στοχεύει, εκτός από την εξυπηρέτηση των αναγκών της COSMOTE TV, που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες δικές της παραγωγές, στην αγορά της παραγωγής περιεχομένου, η οποία, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, δύναται να αναπτυχθεί σημαντικά στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

    Τη μετατροπή των παλιών εκτυπωτηρίων του Χρυσού Οδηγού σε σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα έχει αναλάβει η Dimand, εταιρεία με πολυσχιδή εμπειρία σε αναπτύξεις που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόσοψη θα έχει χαρακτηριστικά τοπόσημου.

    Η έκταση του εν λόγω ακινήτου είναι 7.800 τ.μ., και ο ωφέλιμος χώρος που ανασκευάζεται αποτελείται από 800 τ.μ. υπόγειο και 5.300 τ.μ. ανοδομή. Το κατασκευαστικό κόστος είναι 6,050 εκατ. ευρώ και το έργο παρακολουθείται από την OTE Estate.

    Ο σχεδιασμός και η κατασκευή στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή των αυστηρών προδιαγραφών της πιστοποίησης LEED.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην Entomics εταιρεία με τεχνολογία βιομετατροπής εντόμων η νέα επένδυση της Metavallon VC

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Βασιλικός (ΞΕΕ): 65 startups στα επόμενα 3 χρόνια από το Capsule t

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης της Novoville το Uni.Fund μαζί με ξένα και ελληνικά funds



    ΣΧΟΛΙΑ