• Business

    Α. Βασιλικός (ΞΕΕ): 65 startups στα επόμενα 3 χρόνια από το Capsule t


    Με στόχο τη δημιουργία ενός πρώτου κύματος από 65 startups με 300 συμμετέχοντες τα επόμενα τρία χρόνια, από το 2019 ως το 2021,  ξεκινά το πρόγραμμα Capsule t, ο πρώτος επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων Τεχνολογίας στο χώρο του τουρισμού.

    Το νέο πρόγραμμα και τις δράσεις του νέου Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων Τεχνολογίας στο χώρου του τουρισμού παρουσίασε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, το οποίο αναλαμβάνει να στεγάσει, να υποστηρίξει και να δικτυώσει νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα των νέων startups.  Στόχος είναι να τις βοηθήσει να κάνουν τις ιδέες  επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες αξίες για την ελληνική και γιατί όχι για την παγκόσμια τουριστική αγορά.

    Το Capsule t θα πραγματοποιηθεί σε 5 κύκλους διάρκειας 3 μηνών έκαστος, τα επόμενα 3 χρόνια,  και ο  στόχος είναι να δημιουργήσει 20 επιχειρήσεις και 300 θέσεις εργασίας. Οι αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο αρχίσουν τον Ιούνιο και  το Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ελληνικές startup και έχει προσανατολισμό σε συνεργασίες με το εξωτερικό. Θα περιλαμβάνει σεμινάρια και θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και συμμετοχή σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και θα προσφέρει στέγη σε  ένα ειδικό χώρο. Στόχος είναι να ενωθεί η αγορά με τις startups και οι startups με την αγορά, να χτίσει ένα καινοτόμο οικοσύστημα με επιχειρήσεις διεθνώς ανταγωνιστικές, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της αγοράς.

    Α. Βασιλικός: Δεσμευόμαστε μακροπρόθεσμα απέναντι στα startups

    Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, σημείωσε: «Ενώνουμε τον εθνικό πρωταθλητή τον τουρισμό που δημιουργεί ανάπτυξη, εισόδημα και ευκαιρίες απασχόλησης με το ζωντανό κύτταρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Πρόσκληση σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και startups να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία με στόχο την εξωστρέφεια. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση απέναντι στην κοινότητα των startups και επενδύουμε σοβαρά σε κάτι το οποίο πιστεύουμε».

    Itai Green, Innovate-Israel.com

    Κεντρικός  ομιλητής στη χθεσινή παρουσίαση ήταν ο κ. Itai Green, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Innovate-Israel.com και ιδρυτής του Israel Travel Tech Startups Community (ITTS online).

    Για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στο μέλλον είναι απαραίτητη η τεχνολογία, σημείωσε ο κ. Itai Green, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος του Innovate-Israel.com και Ιδρυτής του Israel Travel Tech Startups Community (ITTS online).

    «Αυτό που λειτουργεί αποδοτικά για σας σήμερα, δεν θα λειτουργεί στο μέλλον, εκτός αν αγκαλιάσετε την καινοτομία», είπε σημειώνοντας ότι η τεχνολογία λειτουργεί ως disruptor εξαφανίζοντας όσους την αγνοούν. Επίσης σημείωσε ότι το γεγονός ότι στην Ελλάδα πάνω από το 20% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό, σημαίνει ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή αγορά να υποστηρίξει τις startups του τουρισμού και αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξή τους.

    Τέλος, ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να συνεισφέρει σε γνώση και εμπειρία από την πλούσια εμπειρία από την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στο Ισραήλ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης της Novoville το Uni.Fund μαζί με ξένα και ελληνικά funds

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί «χτυπάνε» τις μετοχές των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη



    ΣΧΟΛΙΑ