• Business

    Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης της Novoville το Uni.Fund μαζί με ξένα και ελληνικά funds

    Η Novoville ανακηρύχτηκε πρόσφατα ως μια από τις 10 κορυφαίες startups της Ευρώπης στον τομέα του Government Technology


    Στη Novoville, η οποία ανακηρύχτηκε πρόσφατα ως μια από τις 10 κορυφαίες startups της Ευρώπης στον τομέα του Government Technology, κατά τη διάρκεια του European GovTech Summit τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι επενδύει το Uni.Fund.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Uni.Fund, συμμετέχει στο δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης της Novoville στον οποίο ηγήθηκε η Beacon Capital, fund με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και εξειδίκευση στο Enterprise Software, ενώ συμμετείχαν επίσης η VentureFriends, η iQbility και οι υφιστάμενοι μέτοχοι PJ Tech Catalyst και Public Group International UK Ltd.

    Η Novoville, μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια, δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να ψηφιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, να λειτουργούν πιο οικονομικά και να απλοποιήσουν την επικοινωνία τους με τους δημότες κάθε φορά που αυτοί χρησιμοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες.

    Η πλατφόρμα της περιλαμβάνει πλειάδα από διεπαφές που περιλαμβάνουν μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, εφαρμογές για τις ιστοσελίδες των δήμων και chatbots. Αυτά επιτρέπουν στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις, να αναφέρουν ζητήματα καθημερινότητας, να εκφράζουν την άποψη τους σε διαβουλεύσεις, να ενημερώνονται άμεσα για σημαντικά θέματα του Δήμου τους και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τη αμφίδρομη επικοινωνία τους με το Δήμο.

    Παράλληλα, οι Δήμοι έχουν πρόσβαση σε μια σουίτα διαδικτυακών εργαλείων και πλήθος ζωντανών στατιστικών στοιχείων και δεδομένων που τους επιτρέπει να λαμβάνουν στοιχειοθετημένες αποφάσεις και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους Δημότες τους, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους.

    Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης και οι νέοι επενδυτές θα συμβάλλουν ώστε η Novoville να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα και τα προϊόντα της καθώς και να εδραιώσει την παρουσία της στη Μ. Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με 45 Δήμους σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει ήδη περισσότερους από 150.000 χρήστες.

    Ο Φώτης Ταλάντζης και ο Ηρακλής Μπουραντάς, συνιδρυτές της Novoville, με αφορμή τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας δήλωσαν:

    «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε αυτό το γύρο χρηματοδότησης και έχουμε την εμπιστοσύνη και υποστήριξη σημαντικών Βρετανών και Ελλήνων επενδυτών για τα επόμενα βήματά μας σε νέες αγορές στην Ευρώπη».Σύμφωνα με τον Σωτήρη Παπαντωνόπουλο – Μαντόπουλο, Partner του Uni.Fund, «η Novoville αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της συμμετοχής και αλληλεπίδρασης των πολιτών με τον δήμο τους, προσθέτοντας αξία τόσο στους ίδιους όσο και τους Δήμους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΟΣΑ: Οικονομικά ευάλωτο το 70% των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί «χτυπάνε» τις μετοχές των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το παρασκήνιο από το report της Alpha Finance για τον Μυτιληναίο



    ΣΧΟΛΙΑ