• Business

    «Σχετικά ακριβή» η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα μέσω της κινητής τηλεφωνίας


    Οι τιμές της ευρυζωνικότητας μέσω των δικτύων  κατατάσσουν την Ελλάδα στις σχετικά ακριβές χώρες, σύμφωνα με τη νεότερη αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε χθες. Η προηγούμενη κατάταξή μας ήταν στις ακριβές χώρες που τώρα είναι η Τσεχία και η Κύπρος.

    Αναλυτικότερα, στις βασικότερες συγκρίσεις που έχουν γίνει στην εν λόγω αναφορά της ΕΕ η χώρα μας εμφανίζεται να είναι ακριβότερη σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο από 4% (για τα 500 MB) έως και 86% (στα 10 GB). Στα 5 GB η Ελλάδα εμφανίζεται ακριβότερη κατά 64% σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, στα 20 GB κατά 60%, στο 1 GB κατά 29% και στα 2 GB κατά 6%.

    Στις συγκρίσεις περιλαμβάνεται η φορολογία, η οποία στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη από όλες τις άλλες χώρες, γεγονός που επηρεάζει την κατάταξή μας.

    Με βάση την ίδια αναφορά οι φτηνότερες χώρες είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία.

    Οι σχετικά φθηνές χώρες είναι οι Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Ισπανία και οι σχετικά ακριβές οι Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Σλοβακία.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΕ τα αποτελέσματα της νέας μελέτης δείχνουν ότι οι τιμές κινητής ευρυζωνικότητας μειώθηκαν το 2018 στις χώρες της ΕΕ, σε σχέση με αυτές το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η υπόθεση του καρτέλ στις κατασκευές αιτία για τη νέα παράταση στο διαγωνισμό για το Μετρό της Αθήνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Λουκέτο» στην αλυσίδα καταστημάτων «Raxevsky» – Στον δρόμο 100 εργαζόμενοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση: Πόσες Raxevsky ακόμα;



    ΣΧΟΛΙΑ