• Business

    Σαρρηγεωργίου προς κυβέρνηση: Συνεχίστε αλλά θέλουμε περισσότερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ


    Ταχύτητα και ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από το συνέδριο του 24ου Insurance της Ύδρας.

    Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι πλέον η κυβέρνηση βλέπει με μικρότερη καχυποψία την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία, «κάθεται» με μεγαλύτερη ευκολία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει για τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς σε σύγκριση με το παρελθόν.

    Αυτή τη περίοδο, παρά τις δυσκολίες όπως οι πόλεμοι αλλά και ο πληθωρισμός, ο ασφαλιστικός κλάδος παραμένει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας και πλέον οι μεταρρυθμίσεις που συζητούνται με την κυβέρνηση αναμένεται να βοηθήσει την αγορά αλλά πάνω από όλα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη.

    Ο κ. Σαρρηγεωγρίου αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υπασφαλισμένης Ελλάδας σε σχέση με την Ευρώπη καθώς μόλις το 15% έχει ιδιωτική ασφάλιση. Και αυτό πρέπει να αλλάξει.

    Όπως είπε το μέτρο του 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που καλύπτονται έναντι φυσικών καταστροφών ήταν πολύ σημαντική ωστόσο ελπίζουμε ότι το ύψος του κινήτρου θα αυξηθεί.

    Παράλληλα τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η θέσπιση νόμου, προκειμένου να ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών υψηλότερο των 2 εκατ. Ευρώ ωστόσο θεωρεί ότι το όριο θα πρέπει να μειωθεί στο 1 εκατ. Ευρώ.

    Παράδειγμα είναι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στη πρόσφατη μεγάλη καταστροφή του Daniel, όπου οι ασφαλιστικές «πλήρωσαν» 550 εκατ. ευρώ. Εκεί φάνηκε η δουλειά της ασφαλιστικής αγοράς καθώς άμεσα και γρήγορα δόθηκαν.

    Επιπλέον, ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων, που ανέρχονται στις 550 Χιλ. γεγονός που είναι επιβλαβές τόσο για την κοινωνία όσο και για την ελληνική οικονομία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΣΦΑ: Έναρξη της δεσμευτικής φάσης για την υλοποίηση των βασικών έργων επέκτασης του Κάθετου Διαδρόμου

    Πέτρος Παππάς: Εκτίναξη των κερδών της Star Bulk στο πρώτο τρίμηνο – Αισιοδοξία για την αγορά ξηρού φορτίου

    Public: Γκάμα μεγάλων τηλεοράσεων για μεγάλους τελικούς!



    ΣΧΟΛΙΑ