• Business

    Σαράντης: Το Plan B μετά την Estee Lauder και πώς θα καλύψει κέρδη 10 εκατ.

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κυριάκος και Γρηγόρης Σαράντης

    Κυριάκος και Γρηγόρης Σαράντης


    Μέσα από νέες εξαγορές που θα ενισχύσουν την παρουσία της στην αγορά και θα τονώσουν την κερδοφορία της σκοπεύει η «Σαράντης» να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη σταδιακή μείωση της συμμετοχής της στην κοινοπραξία που διατηρεί με την Estee Lauder (ELCA) από το 2001 για την πώληση και διανομή προϊόντων ομορφιάς σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία καλλυντικών της οικογένειας Σαράντη βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων ευκαιριών στις βασικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται (καλλυντικά και είδη οικιακής φροντίδας) και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις ακόμη και μέσα στο 2021.

    Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζει να αξιοποιήσει και την ρευστότητα που θα αποκτήσει από την πώληση των μετοχών της στην ELCA.

    Υπολογίζεται πως από τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία με τον κολοσσό αμερικανικών συμφερόντων, αποκομίζει και εγγράφει στον ισολογισμό της κέρδη ύψους περίπου 10 με 11 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση (πρόκειται για το 1/5 της συνολικής κερδοφορίας της με στοιχεία 2020). Ποσό που αναμένεται να υποχωρήσει τα επόμενα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνέταιροι θα συνεχίσουν να αγοράζουν τις μετοχές της στην κοινοπραξία όπως προβλέπει η συμφωνία που έχουν συνάψει οι δυο πλευρές.

    Χθες η Estee Lauder Europe σε συνέχεια συμφωνίας των δυο πλευρών ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην άσκηση του πρώτου δικαιώματος αγοράς για την απόκτηση των μετοχών που κατέχει η Σαράντης στην ELCA, το οποίο αντιπροσωπεύει το 9% των μετοχών της ELCA. Βάση της ίδιας συμφωνίας η Estee Lauder έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό της στην ELCA έως το 100% μέχρι το 2027, εξαγοράζοντας τις μετοχές που κατέχει η Σαράντης. Τα επόμενα δικαιώματα αγοράς μετοχών είναι στις 30 Ιουνίου 2024 (για ποσοστό 25%) και 30 Ιουνίου 2027 (για ποσοστό 15%).

    Καλά πληροφορημένες αναφέρουν πως η διοικητική ομάδα της Σαράντης έχει εκπονήσει ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, αξιοποιώντας το πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτει παρά τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν. Τα αποτελέσματα που κατάφερε να παρουσιάσει στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έφερε σημαντικές ανατροπές στην κατανάλωση δημιουργούν αισιοδοξία στην εταιρεία πως θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την επέκτασή της.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαράντης: Η Estee Lauder άσκησε το δικαίωμα αγοράς για μετοχές της ELCA

    Τι αποκαλύπτουν τα calls του Βασίλη Ψάλτη, σε ποιους θα δώσει λεφτά ο Σαράντης, η λάμψη της Δόμνας και γιατί εντυπωσίασε πάλι ο πρόεδρος Φέσσας

    Τι συμβαίνει σε Aegean, Autohellas, Μοτοδυναμική και Attica – Τι λένε πηγές της booking.com για τον τουρισμό – Ακυρώνουν ακόμα και οι Έλληνες για διακοπές στην Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ