• Business

    Samsung: Μειώνει την παραγωγή τσιπ μνήμης με φόντο τα χειρότερα κέρδη από το 2009

    • Bloomberg
    Samsung

    Samsung


    Η Samsung Electronics θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής τσιπ μνήμης, καθώς ανακοίνωσε τα χειρότερα κέρδη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009.

    Πρόκειται, ένα σημαντικό βήμα για τη βιομηχανία, καθώς η υπερπροσφορά ημιαγωγών προκάλεσε σημαντική πτώση των τιμών.

    Η μετοχή της Samsung σημείωσε άνοδο έως και 3,9% το πρωί της Παρασκευής.

    Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν περισσότερο από 95% στα 600 δισεκατομμύρια γουόν (450 εκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,4 τρισεκατομμύρια γουόν. Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 63 τρισεκατομμύρια γουόν.

    Η Samsung είπε ότι θα μειώσει την παραγωγή τσιπ μνήμης «ουσιαστικά», μια κίνηση που περίμεναν οι ανταγωνιστές μετά από την συσσώρευση αποθεμάτων που έπληξε τις τιμές και τα κέρδη. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης είχε αντισταθεί στην μείωση τους τελευταίους μήνες, εν μέρει για να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές.

    «Με βάση την εκτίμηση ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει αρκετό όγκο για να ανταποκριθεί στη μελλοντική ζήτηση τσιπ μνήμης, η Samsung αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή σε ουσιαστικό βαθμό με επίκεντρο τα προϊόντα που έχουν εξασφαλισμένη επιπλέον προσφορά καθώς και να βελτιώσει τις λειτουργίες των γραμμών παραγωγής που είναι ήδη σε εξέλιξη», αναφέρει σε δήλωση της.

    Τα αποθέματα της Samsung είχαν αυξηθεί στα 52,2 τρισεκατομμύρια γουόν στο τέλος του περασμένου έτους, αφού η εταιρεία διατήρησε την παραγωγή παρά την κατάρρευση της ζήτησης.

    Αντίθετα, οι ανταγωνιστές της SK Hynix Inc. και Micron Technology Inc. είχαν ήδη μειώσει την παραγωγή.

    «Η μείωση της παραγωγής της Samsung είναι μια σημαντική κίνηση», δήλωσε ο Lee Seung-Woo, αναλυτής της Eugene Investment & Securities

    Ωστόσο, η εταιρεία δεν θα αποσυρθεί από την επιθετική στρατηγική της.

    «Έχουμε περικόψει τα βραχυπρόθεσμα σχέδια παραγωγής, αλλά καθώς προβλέπουμε σταθερή ζήτηση μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε υποδομές για να εξασφαλίσουμε βασικούς χώρους και να επεκτείνουμε τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη για να εδραιώσουμε την ηγετική θέση μας στην τεχνολογία», επισήμανε σε δήλωση της.

    Memory Crisis | Samsung's chip business may report a loss in the first quarter
    Το τμήμα τσιπ της Samsung μπορεί να εμφανίσει ζημιά το πρώτο τρίμηνο

    Η Samsung σχεδιάζει να ανακοινώσει την πλήρη οικονομική κατάσταση της παρέχοντας και πληροφορίες για την απόδοση των τμημάτων αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία της Νότιας Κορέας είχε προειδοποιήσει ότι τα κέρδη θα μειωθούν το πρώτο τρίμηνο λόγω της επιβράδυνσης των πωλήσεων.

    Αλλά οι τιμές των τσιπ μνήμης υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω της υποτονικής ζήτησης από ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών ειδών από smartphone έως υπολογιστές, καθώς καταναλωτές και εταιρείες αντιμετώπιζαν τους κινδύνους ύφεσης.

    Παρά την επαναλειτουργία της μετά τον Covid, η αγορά της Κίνας δεν έχει ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο αναμένονταν.

    Η Samsung εκτιμάται ότι έχει χάσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο τμήμα τσιπ μνήμης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Airbus: Συμφωνία με Πεκίνο για νέα γραμμή παραγωγής για το Α320 στην Κίνα

    Google-Amazon: Ετοιμάζουν κύμα απολύσεων στην Ευρώπη – Ποια είναι τα σχέδια για την Ελλάδα

    Johnson & Johnson: Διακανονισμός 8,9 δισ. δολαρίων για το βρεφικό ταλκ



    ΣΧΟΛΙΑ