• Business

    Σάμι Φάις: Φέρνει στην Ελλάδα το διάσημο «Zeffirinο», το εστιατόριο του Σινάτρα και του Βατικανού

    Σαμι Φαις


    To διάσημο ιταλικό εστιατόριο «Zeffirino» φέρνει στην Ελλάδα ο Σάμι Φάις.

    Ο Έλληνας επιχειρηματίας υπέγραψε συμφωνία με τους Ιταλούς για την μεταφορά του concept στην Ελλάδα, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις. Το πρώτο Zeffirino θα λειτουργήσει στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu Zaffron Resort στην περιοχή Καμάρι.

    Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Σάμι Φάις, το οποίο θα «τρέξει» σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης αλυσίδα Radisson. Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πως η έλευση του «Zeffirino» θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της πολυτελούς μονάδας των 102 δωματίων, δίνοντας μια διαφορετική νότα ποιότητας στην «παλέτα» των υπηρεσιών που θα προσφέρει.

    Το Radisson Blu Zaffron Resort, το οποίο αναμένεται να ανοίξει σύντομα τις πύλες του αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του Φάις στον κλάδο της φιλοξενίας. Ο επιχειρηματίας έχει εξαγοράσει και το εμβληματικό Castello Bibelli στην Κέρκυρα σε συνέχεια σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

    Η ιστορία

    Το Zeffirino ιδρύθηκε το 1939 από τον Belloni Zeffirino, λίγο πριν το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε ο 21χρονος Ιταλός αποφασίζει να ανοίξει στη Γένοβα της Ιταλίας ένα οικογενειακό εστιατόριο. Τη σκυτάλη παρέλαβε αργότερα ο μικρότερος γιός του, ο οποίος μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την μαγειρική με τον πατέρα του.

    Οι επόμενες γενιές συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση με το ίδιο πάθος, προσφέροντας μέχρι και σήμερα εδέσματα υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης. Κάτι που αποτυπώνεται και στο μότο του εστιατορίου: «una famiglia, una passione, una tradizione» (Μια οικογένεια, ένα πάθος, μια παράδοση).

    Το Zeffirino είναι διάσημο για την περίφημη Pesto Genoveze, την σάλτσα που έκανε γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Τις «δημιουργίες» του εστιατορίου έχουν γευθεί διάσημες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο Λουτσιάνο Παβαρότι, ο Μοχάμεντ Άλι, η Σοφία Λόρεν και πολλοί ακόμη celebrities του διεθνούς jet set.

    Ο Φράνκ Σινάτρα

    Ιδιαίτερη ήταν η σχέση που ανέπτυξε με τον Φράνκ Σινάτρα. Η γνωριμία του θρυλικού τραγουδιστή με την οικογένεια Zeffirino ξεκίνησε το 1984, όταν την επισκέφθηκε για πρώτη φορά με την σύζυγό του και μια παρέα φίλων του (μεταξύ των οποίων και η κόρη του Ρότζερ Μουρ). Μια γνωριμία που έμελλε να εξελιχθεί σε μια δυνατή φιλία, η οποία οδήγησε στη «γένεση» του πιάτου «Frank» Paffutelli που πλέον κατέχει ξεχωριστή θέση στο μενού του εστιατορίου. Ο Σινάτρα φρόντιζε πάντοτε όταν βρίσκονταν στην Ιταλία για επαγγελματικές και όχι μόνο υποχρεώσεις να απολαμβάνει τις δημιουργίες του Zeffirino.

    Η σχέση με Βατικανό

    Η οικογένεια Zeffirino μπορεί να υπερηφανεύεται επίσης για τη μακρά φιλία που έχει οικοδομήσει με το Βατικανό. Έχει «υπηρετήσει» τρεις πάπες: τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, τον Πάπα Βενέδικτο XVI και τώρα τον Πάπα Φραγκίσκο (Jorge Mario Bergoglio) ενώ φροντίζει να τροφοδοτεί απευθείας την Αγία Έδρα της καθολικής εκκλησίας με τη διάσημη σάλτσα πέστο.

    Διαβάστε επίσης

    Όμιλος Φάις: Ξεπέρασε τις προσδοκίες το e-shop της Kiko Milano – Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ