• Business

    Σ. Παληός: Ο επενδυτής που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    «Ψήφο εμπιστοσύνης» στη ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, δίνει μία βρετανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, αυξάνοντας το μερίδιό της σε αυτήν.

    Σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), η Hosking Partners, με έδρα το Λονδίνο, διαθέτει πλέον πάνω από 5,3 εκατομμύρια μετοχές της Diana Shipping, δηλαδή το ποσοστό της στην εταιρεία ξεπερνά στο 5% – αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε στη SEC το έγγραφο αυτό, καθώς αποτελεί υποχρέωση για οποιαδήποτε συναλλαγή αυξάνει το μερίδιο ενός επενδυτή σε μία εισηγμένη εταιρεία πάνω από το 5%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hosking Partners δε συνηθίζει να επενδύει σε ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά κυρίως σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες λιανικής πώλησης.

    Πάντως, το μεγαλύτερο μερίδιο στην Diana Shipping εξακολουθεί να διατηρεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Συμεών Παληός, με 24,9 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 23%. Μικρότερα ποσοστά κατέχουν επενδυτικές εταιρείες όπως η Franklin Advisors με 7,4% και η Kopernik Global Investors με 5,7%.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 335,2 εκατομμύρια δολάρια (103,8 εκατομμύρια μετοχές), ενώ η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη με πτώση 0,92%, στα 3,23 δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Σουραβλάς: Μία ακόμα έξυπνη κίνηση από τη Load Line Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κ. Κωνσταντακόπουλος: Αγορές πλοίων αξίας 900 εκατ. δολ. το 2018 από την Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Α. Μαρτίνος: Με τέσσερα νέα πλοία η Minerva Marine στην αγορά LNG



    ΣΧΟΛΙΑ