• Business

    Ryanair: Έχασε το 80% των πελατών της σε ένα εξάμηνο λόγω Covid – Έρχεται δύσκολος χειμώνας για τις αεροπορικές στην Ευρώπη

    • NewsRoom
    Ο Μάικλ Ο'Λίρι, CEO της Ryanair

    Ο Μάικλ Ο’Λίρι, CEO της Ryanair


    Τεράστιο είναι το πλήγμα που δέχτηκε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair

    Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι, οι πελάτες του αερομεταφορέα μειώθηκαν κατά 80% μέσα σε έξι μήνες, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 78% στα έσοδα το διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Ο επικεφαλής της Ryanair εξέφρασε την εκτίμηση πως η πρόβλεψη του Eurocontrol για μείωση της χειμερινής κίνησης κατά 50% σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξη.

    Η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα θα μπορούσε να συρρικνωθεί στο ένα τέταρτο της κανονικής κίνησης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι.

    «Θεωρώ πως οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες. Ίσως η μείωση φτάσει το 60, 70 ή 75%» ανέφερε.

    Στον απόηχο των νέων μέτρων, ο αερομεταφορέας αναμένει να μειωθούν κι άλλο οι πτήσεις του. Μάλιστα η Ryanair ανακοίνωσε ότι αναμένει μειωμένη ταξιδιωτική κίνηση για τα επόμενα χρόνια.

    Σύμφωνα με τον Μάικλ Ο’ Λίρι, οι πτήσεις του χειμώνα θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες «αλλά ουσιαστικά μιλάμε για έναν αριθμό που είναι μικρότερος από το ένα τρίτο των συνηθισμένων πτήσεών μας».

    Να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρία έχει καταγράψει ζημιές 197 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ένα χρόνο νωρίτερα κατέγραφε κέρδη 1,15 δισ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ