• Business

    Resinvest: Σχέδια για νέα έργα από ΔΕΗ και για εξαγορά αιολικών 50 MW από Deutsche Bank


    Δυναμική ανάπτυξη στην ελληνική αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας υλοποιεί η Resinvest προχωρώντας τόσο σε εξαγορές πάρκων, όσο και στοχεύοντας να αναλάβει την κατασκευή και νέων έργων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

    Η Resinvest επίσης έχει συμφωνήσει να  εξαγοράσει από την Deutsche Bank, αιολικά πάρκα 50 MW στη Λακωνία τα οποία τα αναπτύσσει με την Ameresco.

    Η Resinvest αναπτύσσει έργα για την ίδια και για τρίτους,  νέα δραστηριότητα τόσο στην αδειοδότηση ανάπτυξη, όσο και την κατασκευή ενώ αναλαμβάνει  και έργα εξοικονόμησης ενέργειας. Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει και τα 11 αιολικά πάρκα της ΔΕΗ στο Αιγαίο, παλιά αιολικά ισχύος 22 MW σε Χίο, Λήμνο, Ψαρά, Μύκονο Σάμο Κάρπαθο. Επόμενως στόχος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για την κατασκευή του  φωτοβολταϊκού της Εορδαίας, διαγωνισμός στον οποίο η εταιρεία  θα κατέβει μαζί με την Ameresco.

    Το πρώτο έργο που έκανε η Resinvest με την Ameresco ήταν το φωτοβολταϊκό της ΕΥΔΑΠ στον Ασπρόπυργο και το δεύτερο τα αιολικά πάρκα της ΔΕΗ στην Κεφαλλονιά.

    Στα σχέδια της Resinvest είναι να αναπτύξει 1500 MW από τα οποία θα κρατήσει τα 300 MW ενώ τα υπόλοιπα, κατά πληροφορίες,  θα δημιουργηθούν με  συνεργασίες. Η εταιρεία διαθέτει 1000 MW άδειες σε φωτοβολταϊκά και αιολικά αναπτύσσει 40 MW αιολικών στο  Σοφικό για την National Energy (που έχει και 250 MW φωτοβολταϊκών που είναι υπό κατασκευή).

    Συμφωνία RESINVEST με REDEN

    Χθες εξάλλου η Resinvest ανακοίνωσε τη σύναψη  συμφωνίας  με το γαλλικό όμιλο REDEN, για την εξαγορά χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων της πρώτης συνολικής ισχύος περίπου 200MW, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυνατότητες τροποποιήσεων.

    Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά εκ μέρους της REDEN Hellas των 4 εταιρειών, που κατέχουν τις Βεβαιώσεις Παραγωγού για φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κεντρική Μακεδονία. Τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από τη RESINVEST ξεκινώντας από τη φάση του greenfield και πλέον βρίσκονται στη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

    Στο πλαίσιο των συμβάσεων που υπέγραψαν οι δυο εταιρείες, η RESINVEST αναλαμβάνει έναντι της REDEN τη συνολική ανάπτυξη των έργων που περιλαμβάνει τη μελέτη, τον τεχνικό σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την εξασφάλιση της απαιτούμενης γης τόσο για τους σταθμούς παραγωγής, όσο και για τη διασύνδεση με το Σύστημα μεταφοράς ενέργειας .

    «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη REDEN, έναν από τους σημαντικότερους γαλλικούς ομίλους με εξειδίκευση στον τομέα των φωτοβολταϊκών σταθμών. Η ομάδα της RESINVEST θα παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συνεργάτες μας για τη διασφάλιση της τεχνικής αρτιότητας και τη μεγιστοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας των έργων» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της RESINVEST.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ