• Ναυτιλία

    Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές στη μεταφορά φορτίων αμερικανικού LNG. Οι πρωταγωνιστές

    Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής Maran Gas Maritime


    Οι Έλληνες πλοιοκτήτες διατήρησαν το 2018 την πρωτιά στην μεταφορά φορτίων αμερικανικού LNG, σύμφωνα με τα στοιχεία της HIS.

    Μάλιστα, ο εφοπλιστή Γιάννης Αγγελικούσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, μετέφερε τα περισσότερα φορτία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ειδικότερα, η ναυτιλιακή Anangel Shipping Enterprises, συμφερόντων του κορυφαίου πλοιοκτήτη, μετέφερε 39 φορτία αμμερικανικού LNG to 2018, αναφέρει το Bloomberg.

    Aκολούθησε η GasLog του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, μαζί με τη GasLog Partners, οι οποίες βρέθηκαν στη δεύτερη θέση μεταφέροντας 37 φορτία, ενώ στην τρίτη θέση, ακολούθησε η αμερικανική Teekay, που μετέγερε 28 φορτία LNG.

    H Tsakos Energy Navigation (TEN), του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, διακρίθηκε με το πλοίο χωρητικότητας 174,000-cbm, Maria Energy (κατασκευής 2016), το οποίο μετέφερε τα περισσότερα φορτία σε ατομική βάση και συγκεκριμένα οκτώ φορτία, στο σύνολο του 2018.

    Πήτερ Γ. Λιβανός
    Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

    Δύο ναυτιλιακές της Νότιας Κορέας, οι Korea Line Corp (KLC) και Hyundai LNG Shipping, βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα μεταφέροντας 10 και 14 φορτία LNG αντίστοιχα.

    Στη λίστα βρέθηκαν και δύο κινεζικές εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, οι  ICBC Financial Leasing Co και China Development Bank, με 15 και τέσσερα φορτία αντίστοιχα.

    Αίσθηση προκάλεσε η απουσία από την πρώτη δεκάδα των ισχυρών ιαπωνικών ναυτιλιακών, Mitsui OSK Lines (MOL), NYK και K Line.

    Αντίθετα, στις 10 πρώτες εταιρείες περιλαμβάνονται αρκετές ναυτιλιακές από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νορβηγικών εταιρειών Knutsen OAS Shipping και Golar LNG, καθώς και της σουηδικής Stena Bulk.

    Νίκος Τσάκος ναυτιλία
    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation (TEN)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μιλένα και Αλέξανδρος Παππάς: Τα «χρυσά» παιδιά της ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Capital Ship Management Corp. παρέλαβε το M/T ‘Amphion’

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πώς θα κινηθούν τα ναύλα στην αγορά LNG: Το πτωτικό ξεκίνημα και οι προσδοκίες για το σύνολο του 2019



    ΣΧΟΛΙΑ