ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Principia, με μετόχους την Enel και επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Macquarie Asset Management, ολοκλήρωσε την εξαγορά χαρτοφυλακίου τεσσάρων αιολικών πάρκων σε λειτουργία στην Ελλάδα, συνολικής ισχύος 150,2 MW, από την EDP Renováveis, μετά την πλήρη εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας.
Με την προσθήκη των νέων έργων, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς ανανεώσιμης ενέργειας της Principia ανέρχεται πλέον σε 727,2 MW, καταγράφοντας αύξηση περίπου 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η αιολική εγκατεστημένη ισχύς αυξάνεται κατά περίπου 40,7%, αγγίζοντας τα 518,6 MW (από 368,4 MW).
Η εκτιμώμενη αξία της συναλλαγής υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Principia για την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με ώριμα, αποδοτικά και μακροπρόθεσμα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τέσσερα αιολικά πάρκα, τα οποία υπάγονται σε Συμβάσεις Αντιστάθμισης Διαφοράς (Contracts for Difference – CfD) διάρκειας 20 ετών.
Διαβάστε επίσης:
Η Σαμπαλένκα «απογειώνεται» με Emirates
Sony: Mega deal $3 δισ. με το ταμείο GIC για την εξαγορά μουσικών δικαιωμάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τούμπα: 14 ταυτοποιήσεις και 8 συλλήψεις για τη φραστική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων
- Μελόνι: Παρέμβαση στο Ορμούζ θα σήμαινε ένα βήμα προς την εμπλοκή στον πόλεμο
- EE: Σε τελική ευθεία η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αυστραλία
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Γλίτωσε τον θάνατο για δευτερόλεπτα – Βρισκόταν στον κήπο όταν πύραυλοι έπληξαν το παλάτι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.