• Business

    Prem Watsa για Eurolife: Αγοράζουμε ασφαλιστικές, δεν τις πουλάμε

    Prem Watsa

    Prem Watsa. Chairman & Chief Executive Officer Fairfax


    «Επί τριάντα χρόνια αγοράζουμε ασφαλιστικές και δεν έχουμε πουλήσει από τότε καμία» ήταν σύμφωνα με παρευρισκόμενους το μήνυμα του επικεφαλής της Fairfax Prem Watsa, την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που είχε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ασφαλιστικής.Η Eurolife θα περάσει και τυπικά υπό τον έλεγχο της καναδικής επενδυτικής εταιρείας μετά από την συμφωνία για την αγορά του 80% των μετοχών της. O κ. Watsa τόνισε την πίστη του fund για τις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς καθώς και στη διοίκηση και στο προσωπικό της εταιρείας.

    Ο Prem Watsa σημείωσε ότι η Fairfax διεθνώς δεν «ανακατεύεται» στη διοίκηση των επενδύσεών της αλλά εμπιστεύεται τις κατά τόπους διοικήσεις. Κάτι το οποίο είναι εμφανές και από τις προηγούμενες επενδύσεις της εταιρείας όπως στην πρώην Eurobank Properties που μετονομάστηκε σε Grivalia Properties μετά την είσοδο της Fairfax αλλά δεν άλλαξε η διοίκηση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fairfax έχει ισχυρή παρουσία στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης διεθνώς με τα υπό διαχείριση κεφάλαια να φθάνουν τα 30 δισ. ευρώ. Οι ασφαλιστικές του ομίλου απασχολούν αθροιστικά περί τις 20 χιλιάδες εργαζόμενους ενώ δεν υπάρχει καμία μετοχική σύνδεση μεταξύ τους, ακόμη και αν ειδικεύονται στο ίδιο αντικείμενο. Αντίστοιχη τακτική αναμένεται να ακολουθήσει η Fairfax και στην περίπτωση της Eurolife, η οποία θα παραμείνει αυτόνομη, επιδιώκοντας να αναπτύξει περαιτέρω τις εργασίες της στην εγχώρια αγορά και σε αυτές των Βαλκανίων.



    ΣΧΟΛΙΑ