• Business

    Πράσινα τιμολόγια: Το πιο φθηνό από τη ΔΕΗ – Όλες οι τιμές των παρόχων

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης


    Κέρδισε το πράσινο στοίχημα, ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, καθώς με ανταγωνιστικές τιμές έκανε χθες πρεμιέρα το πράσινο τιμολόγιο. Η χαμηλότερη προσφορά ήταν από τη ΔΕΗ που έδωσε τιμή 13,6 λεπτά στο πράσινο τιμολόγιο ενώ η πλειοψηφία των εταιρειών κινήθηκε στα 14-15 λεπτά.

    Υπενθυμίζεται, ότι στο πράσινο τιμολόγιο περνούν πλέον οι πελάτες όλων των εταιρειών, εκτός από όσους έχουν σύμβαση για σταθερό τιμολόγιο.

    Χθες 1η Ιανουαρίου οι περισσότερες από τις εταιρείες προμήθειας ενέργειας ανακοίνωσαν τις τελικές τιμές τους για το πράσινο τιμολόγιο, όπως διαμορφώθηκαν, με την ολοκλήρωση και του Δεκεμβρίου.

    Οι καταναλωτές, μπορούν αν θεωρούν ότι ο προμηθευτής τους έχει υψηλή τιμή στο πράσινο τιμολόγιο να αλλάξουν προμηθευτή ή τιμολόγιο επιλέγοντας ένα φθηνότερο.

    Οι ανταγωνιστικές τιμές που έδωσαν σχεδόν όλες οι εταιρείες στο πράσινο τιμολόγιο που κινήθηκε από τα 13,6 μέχρι τα 17,06 λεπτά, οφείλονται στις χαμηλές τιμές στη χονδρεμπορική που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο, αλλά και στον ανταγωνισμό που δημιούργησε η είσοδος του πράσινου τιμολογίου στην αγορά.

    Υπενθυμίζεται, ότι από την 1η Δεκεμβρίου οι εταιρείες είχαν ανακοινώσει κάποιες αρχικές τιμές βάσης, όμως η τελική τιμή υπολογίστηκε χθες με βάση τους συντελεστές που επίσης είχαν ανακοινώσει και τη μέση τιμής χονδρεμπορικής ολόκληρου του Δεκεμβρίου.

    Σημειώνεται, ότι οι ανακοινώσεις των εταιρειών έγιναν στις ιστοσελίδες τους, αλλά όχι με ομοειδή τρόπο, ενώ ούτε το εργαλείο της ΡΑΑΕΥ για τη σύγκριση τιμών, ήταν μέχρι χθες σε λειτουργία.

    Από τις εταιρείες προμήθειας, άλλες σε ευκρινές σημείο είχαν τις τιμές του νέου Ειδικού Τιμολογίου, άλλες τις είχαν κρυμμένες, και άλλες δεν είχαν βάλει τελική τιμή, μέχρι αργά χθες το βράδυ παρότι είναι υποχρεωμένες από το νόμο.

    Όπως φαίνεται, από την ιστοσελίδα revma-online.gr που συγκέντρωσε το σύνολο των τιμών που ανακοινώθηκαν χθες, τη χαμηλότερη τιμή στο πράσινο, ρυθμιζόμενο, τιμολόγιο έδωσε η  ΔΕΗ  με 13,63 λεπτά/KWh, δηλαδή πιο χαμηλά από την αρχική τιμή βάσης.

    Οι τιμές στο πράσινο τιμολόγιο για τον Ιανουάριο 2024

    Η παραπάνω τιμή είναι για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες, ενώ στην περίπτωση που ξεπερνιούνται ισχύει τιμή 14,59 λεπτά. Αντίστοιχα, η τελική τιμή νύχτας είναι στα 11,55 λεπτά.

    Η εικόνα στους υπόλοιπους προμηθευτές

    Η Τελική Τιμή του Ειδικού Τιμολογίου Volton διαμορφώνεται σε 14,42 λεπτά/KWh συνυπολογίζοντας αρχική έκπτωση 20% και έκπτωση συνέπειας 20%.

    Για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα Ειδικό Τιμολόγιο Volton που θα πραγματοποιηθούν μέχρι 6 Ιανουαρίου 2024, προσφέρεται δώρο ο πρώτος μήνας (έως 500kWh για οικιακές και έως 1.000kWh για επαγγελματικές παροχές Γ21) και 50€ για αγορές στα Public.

    Η Elpedison προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 17,06 λεπτά/KWh, η NRG στα 14,1 λεπτά, η Ελίν στα 14,03 λεπτά, ο ΗΡΩΝ στα 14,05 λεπτά, η Protergia με το οικιακό Value Special στα 14,26 λεπτά με πάγιο 4 ευρώ, η  ZENIΘ  προσφέρει το πράσινο Power Home Start στα 16,9 λεπτά και η Φυσικό Αέριο προσφέρει το πράσινο στα 14,26 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας.

    Τέλος η Volterra, στο πράσινο τιμολόγιο προσφέρει τιμή 14,39 λεπτά/ κιλοβατώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί μπήκε στο επίκεντρο το μπλε τιμολόγιο: Μάχη τιμών για την εξασφάλιση πελατών

    Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): Θα έρθει πρόταση για αυξημένο μέρισμα το 2023- Με 3 μέλη το Δημόσιο στο ΔΣ

    Αποθήκευση Ενέργειας: 55 αιτήσεις για 300 MW στον δεύτερο διαγωνισμό



    ΣΧΟΛΙΑ