• Business

    Πράσινα τιμολόγια Φεβρουαρίου- Από την ΕΛΙΝ το φθηνότερο 11,79 λεπτά/Kwh-Οι τιμές των προμηθευτών

    Γιάννης Αληγιζάκης, Πρόεδρος της ΕΛΙΝΟΙΛ

    Γιάννης Αληγιζάκης, Πρόεδρος της ΕΛΙΝΟΙΛ


    Χαμηλότερα από τον Ιανουάριο διαμορφώθηκαν οι τιμές των πράσινων τιμολογίων για το μήνα Φεβρουάριο που ανακοινώθηκαν χθες μετά τα μεσάνυχτα, από τις εταιρείες προμήθειας.

    Ο ανταγωνισμός των εταιρειών, επιβεβαιώνει την επιλογή του υπουργού να καθιερώσει το πράσινο τιμολόγιο, και  έφερε χαμηλότερες τιμές και διαφορετικές εμπορικές προτάσεις με τις εκπτώσεις να εξαρτώνται είτε από τη συνέπεια είτε από το ύψος της κατανάλωσης.

    Καθώς η μέση τιμή χονδρεμπορικής τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα το αποτέλεσμα του τύπου από τον οποίο προκύπτει η τιμή του κάθε μήνα ήταν χαμηλότερα από τον προηγούμενο. Συγκρίνοντας τα φθηνότερα ειδικά τιμολόγια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, προκύπτει μία μείωση της τάξης του 1ο%, ενώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τιμολόγια στο www.revma-online.gr

    Το πράσινο τιμολόγιο με τη χαμηλότερη τιμή για το Φεβρουάριο είναι της ΕΛΙΝ με 11,79 λεπτά/κιλοβατώρα, ανεξαρτήτως κατανάλωσης και συνέπειας. Για κατανάλωση όμως, μέχρι 100 KWH το φθηνότερο τιμολόγιο είναι της Elpedison που για τις πρώτες 100 KWH έχει τιμή 11 λεπτά/κιλοβατώρα.

    Ακολουθεί η NRG  με 12,45 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας. Το ίδιο τιμολόγιο χωρίς έκπτωση συνέπειας έχει τιμή 19,45 λεπτά/κιλοβατώρα.

     Ακολουθεί το πράσινο τιμολόγιο  της Volton στα 12,48 λεπτά/κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας, από 14,42 λεπτά που ήταν τον Ιανουάριο.

    Μετά το πράσινο τιμολόγιο  της Φυσικό Αέριο στα 12,688 λεπτά/ κιλοβατώρα για όλα τα τιμολόγια ανεξάρτητα από την κατανάλωση

    Η τιμή για το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ διαμορφώνεται στα 12,8 λεπτά/κιλοβατώρα για τις καταναλώσεις μέχρι 500 KWh, ενώ γι τις καταναλώσεις άνω των 500 KWh η τιμή  είναι 13,7 λεπτά/κιλοβατώρα.

    H Elpedison, στο πράσινο τιμολόγιο Φεβρουαρίου, χρεώνει 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 14,65 λεπτά από την 101η κιλοβατώρα και πάνω.

    Το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ διαμορφώθηκε για το Φεβρουάριο στα 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, ενώ χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή είναι 16% ακριβότερη.

    Το πράσινο τιμολόγιο της Protergia διαμορφώθηκε στα 14 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και 22 λεπτά/κιολοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας.

    H Volterra για το μήνα Φεβρουάριο έδωσε τιμή στο πράσινο τιμολόγιο 13,5 λεπτά/κιλοβατώρα από 14,4 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Ιανουάριο.



    ΣΧΟΛΙΑ