• Business

    Πόσα χρήματα έχει ο Warren Buffett στο πορτοφόλι του;

    • NewsRoom
    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Ο Warren Buffett, ο οποίος αξίζει περίπου 89 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes, λέγεται ότι ξοδεύει μόλις 3 δολάρια την ημέρα για το πρωινό του. Πόσα χρήματα έχει λοιπόν ο λιτοδίαιτος αυτός δισεκατομμυριούχος στο πορτοφόλι του;

    “Έχω μαζί μου περίπου 400 δολάρια”, δήλωσε ο Buffett σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.

    “Η σύζυγός μου θέλει να χρησιμοποιεί μετρητά, οπότε παίρνω από το σπίτι ένα ποσό και εκείνη το ξοδεύει”, είπε ο Buffett για τη σύζυγο του Astrid Menks.

    Ο Buffett είπε ότι χρησιμοποιεί μετρητά για το 98% των αγορών του. «Αν είμαι σε ένα εστιατόριο, θα πληρώσω πάντα σε μετρητά. Είναι απλά ευκολότερο», δήλωσε.

    Αλλά έχει τουλάχιστον μία πιστωτική κάρτα: “Έχω μια κάρτα American Express την οποία έβγαλα το 1964”, δήλωσε ο Buffett (Η εταιρεία του Buffett, Berkshire Hathaway, κατείχε το 17,9% της American Express στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του έτους).

    Η τάση του Buffett να χρησιμοποιεί μετρητά τον τοποθετεί στη μειοψηφία μεταξύ των Αμερικανών – το 2018, μόνο το 18% έκανε “το σύνολο ή σχεδόν το σύνολο των αγορών τους” με μετρητά, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο PEW. Περίπου το ήμισυ (52%) των Αμερικανών έκαναν “μερικές” από τις αγορές τους με μετρητά και το 29% δεν έκανε καμία από τις αγορές τους με μετρητά.



    ΣΧΟΛΙΑ