• Business

    «Πόρτα» Κωστή Χατζηδάκη στις οικονομικές απαιτήσεις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    Πότε χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών -Τι ισχύει για την ετήσια άδεια

    Κωστής Χατζηδάκης, Yπ. Εργασίας


    Ευελιξία στις μετακινήσεις εργαζομένων από τη ΔΕΗ προς ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, κατάργηση του πλαφόν στις αποδοχές και δυνατότητα πρόσθετων αμοιβών στα μεσαία στελέχη ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τον υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, στη συνάντηση που είχαν μαζί του πριν από λίγο.

    Στα οικονομικά αιτήματα δεν ήταν θετικός ο υπουργός, καθώς όπως είπε «δεν γίνεται να ακυρώσουμε την οποία πρόοδο στη ΔΕΗ κάνοντας επιπόλαιες κινήσεις».

    Ο κ. Χατζηδάκης βγαίνοντας δήλωσε: «Στα αιτήματα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απάντησα με την πολιτική της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ και τα αποτελέσματα της. Η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι της ήταν πέρσι αντιμέτωποι τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Φέτος η εταιρεία έχει πάρει πιστοποιητικό βιωσιμότητας, βλέποντας την πιστοληπτική της θέση να αναβαθμίζεται και τον ίδιο και η μετοχή της. Από αυτό προκύπτει και ένα θετικό μήνυμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους».

    Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζήτησαν οι λιγνιτικές μονάδες να μην έχουν ξεχωριστή διοίκηση, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται νομικά δύσκολο να γίνει.

    Το δεύτερο αίτημά τους ήταν να καταργηθεί το πλαφόν που έχει τεθεί από το 2011 μέσω κατάργησης των περιορισμών για υπερωρίες, κάτι στο οποίο ο υπουργός ήταν αρνητικός.

    Επίσης, ζήτησαν να επανεξεταστεί το ειδικό τιμολόγιο για τους εργαζόμενους και τέλος να θεσπιστεί επίδομα θέσης στα μεσαία στελέχη. Τα οικονομικά αιτήματα δεν ήταν θετικός ο υπουργός καθώς όπως είπε «δεν γίνεται να ακυρώσουμε την οποία πρόοδο κάνοντας επιπόλαιες κινήσεις».

    Σχετικά με την δυνατότητα κινητικότητας των εργαζομένων από τη ΔΕΗ προς το ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί.



    ΣΧΟΛΙΑ