• Business

    Πολυτελές υβριδικό πλωτό ξενοδοχείο «κτίζει» η Dolphin Capital Partners

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μίλτος Καμπουρίδης

    Μίλτος Καμπουρίδης, επιχειρηματίας Dolphin Capital Investors


    Στον τομέα των υβριδικών πλωτών ξενοδοχείων, εισέρχεται η Dolphin Capital Partners (DCP) επένδυση που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. Για τον σκοπό αυτό έχει εξαγοράσει το πρώτο της πλοίο (180 μέτρα), το οποίο ανακαινίζει με σκοπό να τεθεί σε λειτουργία με τη νέα του μορφή το 2021.

    Πρόκειται ουσιαστικά για κρουαζιερόπλοιο, το οποίο όμως θα μετακινείται ελάχιστα (ίσως μεταξύ δύο κοντινών σημείων) και γι΄ αυτό χαρακτηρίστηκε χθες από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της DCP, Μίλτο Καμπουρίδη, υβριδικό. Θα απευθύνεται στους πλέον ευκατάστατους τουρίστες, καθώς θα είναι, όπως ειπώθηκε, «ό,τι πιο πολυτελές υπάρχει στον κόσμο». Ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει περίπου 7 τέτοια πολυτελή πλωτά ξενοδοχεία.

    Σήμερα, ο όμιλος Dolphin Capital, μεταξύ άλλων, έχει σε εξέλιξη δύο σημαντικά έργα στην Ελλάδα, το Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι και το One&Only Kea Island. Η κατασκευή του Kilada Hills εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την Άνοιξη, αυτή τη στιγμή γίνονται οι αναγκαίες εργασίες για τυχόν αρχαία και, σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

    Η επένδυση, για την πρώτη φάση, υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ και το αναγκαίο κεφάλαιο θα εξασφαλιστεί από την ίδια την εταιρεία και άλλους επενδυτές που θα συμμετέχουν στο σχήμα, χωρίς τραπεζικό δανεισμό. Το Kilada Hills καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών και Club House, Πολυτελείς Παραθεριστικές Κατοικίες, Ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων. Θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

    Στο νησί Κέα τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε η κατασκευή του σύνθετου τουριστικού καταλύματος One&Only Kea Island από την REDEX SA. Το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο το 2021. Η επένδυση υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ και σε αυτή συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner International Holdings, θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resorts.

    Το One&Only βρίσκεται στη θέση Βρόσκοπος και καταλαμβάνει δυο αμφιθεατρικές πλαγιές με θέα την θάλασσα, σε μια ιδιόκτητη έκταση 600 στρεμμάτων. Στην δυτική πλευρά θα αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου, αποτελούμενο από Κεντρική μονάδα, κτήριο SPA, Κέντρο Καταδυτικού Τουρισμού, μαρίνα, γήπεδα τένις και 75 πολυτελή δωμάτια (pavilion) ξενοδοχείου, ενώ στην Ανατολική πλευρά πρόκειται να κατασκευαστεί περιορισμένος αριθμός υπερπολυτελών βιλών (private homes). Δημιουργεί 250 θέσεις εργασίας την περίοδο κατασκευής και 250 νέες θέσεις κατά τη λειτουργία.

    Ένας νέος, επίσης, τομέας στον οποίο έχει εισέλθει η DCP είναι η Βιωματική Ψυχαγωγία, με την ίδρυση στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη Μουσείων Ψευδαισθήσεων, σε συνεργασία με τον Σάκη Τανιμανίδη. Πέντε αντίστοιχα Μουσεία είναι υπό κατασκευή σε Μαδρίτη, Θεσσαλονίκη, Νέο Δελχί, Πόρτο και Ορλάντο και ακόμη 13 υπό μελέτη, τα οποία θα λειτουργήσουν εντός του 2020. Στόχος είναι η δημιουργία ενός Μουσείου σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου.

    O όμιλος επιχειρήσεων Dolphin Capital έχει συγκεντρώσει και διαχειριστεί πάνω από 1,2 δισ. από το 2005, εκ των οποίων 450 εκατ. επενδύθηκαν στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας έργα όπως το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά. Επιπλέον έχει επενδύσει στην Κύπρο, την Κροατία, την Τουρκία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

    Μεταξύ των οχημάτων, μέσω των οποίων επενδύει ο εν λόγω, είναι και το DCI, το οποίο ιδρύθηκε με χρόνο ζωής 10 χρόνια το 2015. Έκτοτε, ο χρόνος ζωής του έχει παραταθεί. Οι μέτοχοί του θα συνεδριάσουν ξανά τον Δεκέμβριο του 2021, για να αποφασίσουν τι θα πράξουν στη συνέχεια.



    ΣΧΟΛΙΑ