• Business

    Πόλεμος στην Ελλάκτωρ: Για «τακτικισμό» κατηγορούν τους εφοπλιστές οι Μυλωνογιάννης και Ξενόφος

    Ελλάκτωρ: O Γεώργιος Μυλωνογιάννης Πρόεδρος του Δ.Σ., και ο Άρης Ξενόφος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος


    Με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε κατά των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη ο εκπρόσωπος των Ολλανδών (εταιρεία Reggeborgh) νομικός Γιώργος Σωτηρόπουλος, έπειτα από τα όσα συνέβησαν κατά την αρχή της διαδικασίας της γενικής συνελεύσεως της Ελλάκτωρ, η οποία θα συνεχιστεί στις 22 Απριλίου.

    «Αυτά που ζήσαμε πριν λίγη ώρα» είπε ο κ. Σωτηρόπουλος «αν δεν είναι κωμικά είναι τραγικά. Έχουμε έναν μέτοχο που ήθελε να συμμετέχει στη συνέλευση με δικαιώματα ψήφου τα οποία δεν έχει… και στη συνέχεια το βάζει στα πόδια και δεν τολμά να συζητήσει καν τα θέματα που έχει θέσει ο ίδιος στη συνέλευση.»

    Ο εκπρόσωπος των Ολλανδών κατηγόρησε τους εφοπλιστές για ευρύτερο σχέδιο που παραπέμπει σε «τακτικισμό».

    Όπως είπε η τακτική αυτή δεν εξυπηρετεί τα δικαιώματα των μετόχων, ενώ αντίθετα «η Reggeborgh είναι έτοιμη να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση του Ομίλου με όλες της τις δυνάμεις».

    Από την πλευρά των εφοπλιστών απάντησε ο νομικός Ιάκωβος Βενιέρης ο οποίος είπε ότι ζητήθηκε η αλλαγή διοίκησης και προέκυψε θέμα αύξησης κεφαλαίου, ενώ αναφέρθηκε σε νέα δεδομένα που πρέπει να συζητηθούν όπως είναι η μη συμμετοχή της Ελλάκτωρ στο διαγωνισμό για την Εγνατία, ή το δάνειο γέφυρα για την Άκτωρ και για τα οποία δεν όλοι οι μέτοχοι ενημερωμένοι.

    Νωρίτερα όπως έχει μεταδώσει το mononews ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, Γιώργος Μυλωνογιάννης, από τη θέση του προσωρινού προέδρου της συνεδρίασης, έθεσε θέμα νομιμότητας της εκπροσώπησης των εφοπλιστών.

    Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνογιάννη η εταιρεία Greenhill Investments εμφανίστηκε να εκπροσωπεί περί τα 42 εκατ. μετοχές στη συνέλευση. Όμως με βάση τα στοιχεία που του έχει στη διάθεσή της η ΕΧΑΕ και κοινοποίησε στην Ελλάκτωρ για τις ανάγκες της συνέλευσης, δύναται να εκπροσωπήσει μόνον 3,3 εκατ. μετοχές και αυτό γιατί για τις υπόλοιπες περίπου 39 εκατ. φαίνεται να έχει συσταθεί ενέχυρο υπέρ εταιρείας υπό την ονομασία Αίολος.

    Ακολούθησε η πρώτη παρέμβαση του κ. Σωτηρόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας από την πλευρά των εφοπλιστών, θέτοντας ερωτήματα όπως, αν πραγματικά έχουν τις μετοχές που λένε ότι έχουν, αν κατέβαλαν το τίμημα για αυτές, ενώ εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για πρόθεση εξαπάτησης, αφήνοντας μικρό περιθώριο να πρόκειται για προχειρότητα.

    Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για 22 Απριλίου καθώς ο κ. Μυλωνογιάννης έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η Pemanoaro των Αν. και Δ. Καλλιτσάντση.

    Διαβάστε επίσης

    Εγνατία Οδός: Πώς έφτασε να μείνει εκτός η Ελλάκτωρ και οι συνέπειες

    Ελλάκτωρ: Άλλη μια συνέλευση με σύγκρουση μετόχων – Τι λέει η διοίκηση για τις συνέπειες της μη ψήφισης της αύξησης κεφαλαίου



    ΣΧΟΛΙΑ