• Business

    Πιστωτική γραμμή «ανάσα» για την Debenhams της Sports Direct

    • NewsRoom


    Πιστωτική γραμμή σωτηρίας 40 εκατ. στερλινών, που της δίνει τη δυνατότητα να κερδίσει χρόνο προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία για μια πιο ουσιαστική αναδιάρθρωση, εξασφάλισε η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Debenhams που δίνει αγώνα για την επιβίωσή της. Μάλιστα, μετά την είδηση ότι η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τις τράπεζες και μέρος των ομολογιούχων, η μετοχή της σημείωσε άνοδο 40%.

    Η είδηση είναι εξαιρετικά θετική και για τον μεγαλύτερο μέτοχο της Debenhams που δεν είναι άλλος από τον Mike Ashley του ομίλου Sports Direct, στον οποίο ανήκει το 29% των μετοχών της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός μέτοχος της Sports DirectMike Ashley, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία με τα attica stores. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr,  οι διαπραγματεύσεις με την διοίκηση των attica stores γίνονται σε πολύ καλό κλίμα και αυτήν τη στιγμή επικεντρώνονται στα διάφορα σενάρια για τον πιθανό τρόπο συνεργασίας.

    Ο Βρετανός πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Newcastle ενδιαφέρεται έντονα για την ελληνική αγορά και, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των Debenhams παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση των συζητήσεων.

    Η επικοινωνία ανάμεσα στη διοίκηση των attica stores και του Mike Ashley ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που διεξήγαγαν οι βασικοί μέτοχοι των attica stores για την αναζήτηση στρατηγικού συνεργάτη ενόψει της πώλησης του συνολικού ποσοστού που κατείχε η Folli Follie στην εταιρεία (35,7%) από τις πιστώτριες τράπεζες.

    Η Sports Direct συμμετείχε στον σχετικό διαγωνισμό καταβάλλοντας μάλιστα και την εγγυητική επιστολή των 12 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν, αλλά αποθαρρύνθηκε από την αίτηση ανακοπής που εκκρεμεί για το 25,2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: attica stores: Οι συζητήσεις με την Sports Direct και η επέκταση του e-shop

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο πολυεκατομμυριούχος Mike Ashley της Sports Direct που «φλερτάρει» με τα attica stores



    ΣΧΟΛΙΑ