• Business

    Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Αυτές θα είναι οι 4 κορυφαίες μετοχές της χρονιάς

    • NewsRoom


    Την λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της για την ελληνική χρηματαγορά για το 2019, δημοσιεύει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στην έκθεση «Greek Companies Update – February 2019». Στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται οι τίτλοι των Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίου και ΟΤΕ.

    Για την Jumbo, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή θέτει ως τιμή-στόχο τα 18,20 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση «outperform». Εκτιμάται ότι ο όμιλος θα ωφεληθεί τόσο από το  βελτιωμένο προφίλ κινδύνου στην Ελλάδα όσο και από την αυξημένη διείσδυση του στις ξένες αγορές, όπου στοχεύει να φτάσει στη Ρουμανία τα 25 καταστήματα τα επόμενα πέντε χρόνια.

    Για την Motor Oil, θέτει τιμή-στόχο τα 25,50 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση «outperform, δεδομένου του κανονισμού των ναυτιλιακών καυσίμων του 2020, από τον οποίο θα επωφεληθεί έντονα σε συνδυασμό με το δίκτυο της λιανικής της, το οποίο έχει την δυνατότητα να  επιτύχει περαιτέρω αύξηση στα μερίδια αγοράς μέσω της αύξησης του αριθμού των ιδιόκτητων πρατηρίων.

    Για την Μυτιληναίος, θέτει τιμή-στόχο τα 13,50 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση «outperform», εκτιμώντας ότι η θυγατρική της, Protergia, πρόκειται να κερδίσει από τις υψηλότερες οριακές τιμές του συστήματος λόγω των αυξημένων τιμών εκπομπών CO2. Επιπλέον, το τμήμα EPC & Infrastructure αναμένεται να ανακάμψει το 2019 από ηλιακά έργα στην Αφρική και την Ελλάδα.

    Για το ΟΤΕ, η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 12,80 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση «outperform», λόγω των σταθερών λειτουργικών επιδόσεων του ομίλου και της ισχυρής παραγωγής ταμειακών ροών της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Όσον αφορά του τραπεζικούς τίτλους, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου της Alpha Bank, της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας με σκοπό την ενσωμάτωση των υποθέσεων κερδοφορίας και ανάπτυξης. Ειδικότερα, μείωσε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank κατά 11% σε 1,70 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα κατά 27% σε 1,6 ευρώ και για την Eurobank κατά 5% σε 0,74 ευρώ.

    Οι εν λόγω αξίες δεν περιλαμβάνουν αυξήσεις κεφαλαίου, με εξαίρεση την Eurobank που θα εκδώσει νέες μετοχές για την απορρόφηση της Grivalia. Ο δείκτης P/TBV στο τέλος του 2019 ανέρχεται σε 0,59 φορές για τη Eurobank, 0,46 φορές για την Alpha και 0,37 φορές για την ΕΤΕ.

    Στην έκθεσή της, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή διατηρεί για τη Fourlis την τιμή στόχο των 6,50 ευρώ, με σύσταση outperform, με μικρές μόνο αλλαγές στις εκτιμήσεις της, καθώς η νέα διεθνής στρατηγική του ΙΚΕΑ θα μπορούσε να οδηγήσει στη μετατροπή των υφιστάμενων σημείων συλλογής σε μικρότερα καταστήματα με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων. Ακόμα, η Trade Estates REIC, ο όμιλος ακινήτων του Ομίλου, θα μπορούσε να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της Fourlis.

    Για τον ΟΠΑΠ, προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου στα 10,50 ευρώ έναντι 10,80 ευρώ, με σκοπό την ενσωμάτωση της αργής εκκίνησης στα VLTs, γεγονός που αντισταθμίζεται από την καλή απόδοση των virtuals και από τη μικρότερη αρνητική επίδραση στο KINO. Η έναρξη της νέας online πλατφόρμας της ΟΠΑΠ μαζί με την εξαγορά της Stoiximan επιτρέπει στον ΟΠΑΠ να αποκτήσει ηγετική θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των online τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας σύνδεση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

    Τέλος, αύξησε την τιμή-στόχο για την Τιτάν στα 20 ευρώ έναντι 19,80 ευρώ πριν, ενώ διατηρεί ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή. Η χρηματιστηριακή αναμένει βελτίωση στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι. Για τη δραστηριότητά της Τιτάν στις ΗΠΑ εκφράζει αισιοδοξία για βελτιωμένες επιδόσεις σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, ενώ για την  Ελλάδα, η προεκλογική περίοδος θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ζήτηση για δημόσια έργα μικρής κλίμακας, γεγονός που δίνει την δυνατότητα να υπάρξει και μια βελτιωμένη εικόνα. Από την άλλη, παραμένει υπό πίεση η αγορά της Αιγύπτου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανδρομέδα: Αποχωρεί από Διευθύνων Σύμβουλος ο Δημήτρης Βαλαχής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Νέος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές έως 8 Μαίου



    ΣΧΟΛΙΑ