ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ πως κατά πάσα πιθανότητα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός με καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας την 8η Μαΐου (Γενική Συνέλευση Μετόχων). Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα έχει νέα διαδικασία, αλλά και ούτε αν θα γίνει νέα αποτίμηση.
Οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι θα υποβληθούν εντός του Απριλίου.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση της ΔΕΗ να αποδέχεται τον προτεινόμενο όρο του SPA για την καθιέρωση μεταβατικού διετούς μηχανισμού επιμερισμού κερδών – ζημιών μεταξύ της δημόσιας επιχείρησης και των αγοραστών.
Πάντως, πηγές του ΥΠΕΝ σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρύ «κατηγορώ» Φωτόπουλου για τη ΔΕΗ: «Θα αποκαλυφθούν απίστευτα σκάνδαλα»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος, Περιστέρης, Κοπελούζος: Τα μυστικά τους «όπλα» στη μάχη για την ενέργεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Νέο περιστατικό με ένοπλο, κοντά στο Μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον
- Το «πράσινο φως» από την ΕΑΔΗΣΥ περιμένουν τα ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα
- Η Ήπειρος και η Βίκος της οικογένειας Σεπετά έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ (με τη διπλή άνοδο)
- Τηλεπικοινωνίες: Αναβρασμός στην αγορά – Οι κινήσεις Cosmote-Nova-ΔΕΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.