• Business

    Ποιος είναι ο μεγαλοεργολάβος με τις «εργατικές κατοικίες» που βγαίνουν σε πλειστηριασμό;


    Μέχρι τη Βουλή έφτασε το θέμα των πλειστηριασμών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, το οποίο ανέδειξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών στη συγκεκριμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι στον δήμο Ευόσμου δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες, κάτι όμως που διαψεύδεται ουσιαστικά από τον δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρο Σούλα.

    Τι συμβαίνει εδώ τέλος πάντων; Ας δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν.

    Γεγονός 1: Οι πλειστηριασμοί έχουν… πάρει μπρος για τα καλά και αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι.

    Γεγονός 2: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου είναι πράγματι, όπως είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προγραμματισμένοι στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης μία σειρά από πλειστηριασμούς, οι τέσσερις εκ των οποίων στον δήμο Ευόσμου, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα εξής ακίνητα:

    – Ολυμπιάδος 49 (πρώην 17), περιοχή «Εκκλησία». Εκταση 50% εξ αδιαιρέτου εμβαδού 160 τ.μ. Τιμή εκκίνησης 60.000 ευρώ.

    – Ολυμπιάδος 49, περιοχή «Εκκλησία». Εκταση 157 τ.μ. Διαμέρισμα 4ου ορόφου με πάρκινγκ. Τιμή εκκίνησης 91.000 ευρώ.

    – Πανδώρας 1. Διαμέρισμα έκτασης 43 τ.μ. και χώρος στάθμευσης 11 τ.μ. Τιμή εκκίνησης 34.000 ευρώ.

    – Οικόπεδο στο Γ504 εντός του οποίου υφίσταται κτίσμα 50 τ.μ. Ποσοστό 16% εξ αδιαιρέτου, από ποσοστό 33% εξ αδιαιρέτου σε οικόπεδο 323 τ.μ. Τιμή εκκίνησης 9.600 ευρώ.

    Γεγονός 3: Ο δήμαρχος Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στον δήμο μας έχουμε πολλές κατοικίες εργατών που αγοράστηκαν με χρήματα της Εργατικής Εστίας, όχι όμως με την έννοια των εργατικών κατοικιών που γνωρίζουμε, δηλαδή των οργανωμένων πολυκατοικιών». Άρα, στον Εύοσμο δε μένουν μόνο… εκατομμυριούχοι!

    Γεγονός 4: Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για «εργατικές κατοικίες του… εργολάβου», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μικρά διαμερίσματα (περί τα 50 τετραγωνικά) που όλα ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ. ευρώ και είναι άγνωστης διαμονής, ενώ σύμφωνα με το TAXIS τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι κενά.

    Από όλα αυτά μπορούμε μάλλον να συμπεράνουμε ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: Όντως βγαίνουν στο «σφυρί» διαμερίσματα στον Εύοσμο, που όμως δεν ανταποκρίνονται στον όρο «εργατικές κατοικίες», αλλά είναι ιδιοκτησίας κάποιου μεγαλοεργολάβου που έχει γίνει… λαγός.

    Ποιος είναι όμως αυτός ο μεγαλοκατασκευαστής; Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αρχικά του είναι Ι. Α. και από τα 12,5  εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στο Δημόσιο, δεν πρόκειται να μπει στα δημόσια ταμεία ούτε δεκάρα, γι’ αυτό και τα εν λόγω ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/trechoun-mazika-sta-irinodikia-polites-gia-apopiisis-klironomion/81487

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/megali-anatropi-o-g-stournaras-apokalipti-oti-mpori-na-poulithi-kokkino-danio-se-daniolipti/81401

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ