• Ναυτιλία

    Ποιος είναι ο Έλληνας COO που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια της MarineTraffic


    Τον Νίκο Ψαλτόπουλο επέλεξε η εταιρεία εντοπισμού και πληροφοριών για πλοία MarineTraffic ως τον πρώτο της COO, προκειμένου να δώσει σάρκα και οστά στο φιλόδοξο όραμά της για το 2020 και να καταστήσει το MarineTraffic ένα ακόμα πιο ζωτικής σημασίας εργαλείο για τους επαγγελματίες της ναυτιλίας, μέσω της επίτευξης συνεργασιών και της επέκτασης των δεδομένων της.

    Το βιογραφικό του Νίκου Ψαλτόπουλου είναι πλούσιο και εκτείνεται σε τρεις ηπείρους, περιλαμβάνοντας 15 χρόνια εμπειρίας στη φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς και διάφορα συμβουλευτικά πόστα σε τεχνολογικές start-up επιχειρήσεις. Είναι επίσης πρεσβευτής της κοινότητας Startup Grind με τη στήριξη της Google και ιδρυτής της αυστραλιανής ιστοσελίδας 1derground, η οποία εστιάζει στους επιχειρηματίες και την τεχνολογία.

    Αν και είναι από τη Μελβούρνη, ο Νίκος Ψαλτόπουλος πρόσφατα μετακόμισε στην Αθήνα για να αναλάβει το πόστο του COO της MarineTraffic.

    Σχολιάζοντας την πρόσληψη του Νίκου Ψαλτόπουλου, ο διευθύνων σύμβουλος της MarineTraffic, Δημήτρης Μέμος, ανέφερε:

    “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Νίκο στην ομάδα μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ενέργεια και το πάθος του για καινοτομία θα επιφέρει μία σημαντική θετική αλλαγή. Αυτή είναι μία σημαντική κίνηση για τη MarineTraffic και μέρος της αποφασιστικότητάς μας να γίνουμε η κορυφαία online πλατφόρμα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία στον κόσμο, ένα απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες της ναυτιλίας, μία υπηρεσία πληροφοριών και ο κεντρικός κόμβος όπου θα διεξάγουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και θα συνεργάζονται για να γίνουν πιο αποδοτικοί στη δουλειά τους. Σημαντικό μέρος της αποστολής του νέου μας COO θα είναι η δημιουργία μίας κουλτούρας υψηλής απόδοσης στη MarineTraffic που θα μπορέσει να συνεχίσει να υποστηρίζει μεγαλύτερες αποδοτικότητες για τη ναυτιλιακή βιομηχανία μέσω της διαφάνειας και της πρόσβασης σε πληροφορίες”.

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Ψαλτόπουλος δήλωσε:

    “Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από όσα έχει ήδη πετύχει η MarineTraffic σε 11 χρόνια και ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της επόμενης φάσης ανάπτυξής της, Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν start-up και να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει μία κουλτούρα συνεχούς καινοτομίας στη MarineTraffic. Τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα ενθουσιασμό καθώς θα εργαζόμαστε προς το χτίσιμο μιας εταιρείας όχι απλά για σήμερα ή για αύριο, αλλά μίας εταιρείας για το μέλλον”.

    Η MarineTraffic ιδρύθηκε το 2007 και σήμερα διαθέτει σχεδόν 100 υπαλλήλους, ενώ έχει ανοίξει γραφεία στην Οξφόρδη της Βρετανίας και στη Σιγκαπούρη. Την υπηρεσία χρησιμοποιούν περισσότεροι από 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Πίττας: Αναχρηματοδότηση δανείων και επιπλέον ρευστότητα για τη Eurodry. Οι νέες κινήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Σε ελληνικά χέρια και πάλι το πλοίο που πούλησε η Ivy Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships



    ΣΧΟΛΙΑ