• Business

    Pinterest: Ποιο deal με γνωστό app έχει στα «σκαριά»

    • NewsRoom


    Σε συνομιλίες για να αγοράσει το VSCO, τη γνωστή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, βρίσκεται το Pinterest, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η τιμή του deal. κεφαλαιοποίηση του Pinterest φτάνει αυτή τη στιγμή περίπου τα 49 δισ. δολάρια, ενώ η VSCO έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση 90 εκατ. δολαρίων και εκτιμάται στα 550 εκατ.

    Η Julie Inouye, εκπρόσωπος της VSCO, δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην επέκταση των δραστηριοτήτων της. «Συναντιόμαστε πάντα με διαφορετικές εταιρείες και δεν συζητάμε για φήμες ή εικασίες», είπε.

    Η Pinterest και η VSCO, είναι μέρος μιας ομάδας εταιρειών τεχνολογίας που εστιάζουν ιδιαίτερα στις εικόνες και την οπτική επεξεργασία και βασίζονται λιγότερο στις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης. Το Pinterest, που κυκλοφόρησε το 2019, επιτρέπει στους χρήστες του να ανακαλύπτουν και να αποθηκεύουν εικόνες για να παίρνουν έμπνευση.

    Η VSCO είναι εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως για την διαμόρφωση φωτογραφιών που κοινοποιούν οι χρήστες στο Instagram. Η εφαρμογή έγινε γνωστή όταν ο όρος “VSCO girls” έγινε viral πριν από 2 χρόνια.  Ο όρος δεν σχετίζεται στο ελάχιστο με την εφαρμογή, από την οποία δανείζεται το όνομά του. Αντιθέτως περιέγραφε κορίτσια στην εφηβεία με συγκεκριμένο styling, διαδεδομένο στα social media.

    Για το Pinterest, η αγορά μιας start-up που είναι δημοφιλής στα νεότερα ακροατήρια και η οποία έχει εμπειρία στις τεχνολογίες επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο θα μπορούσε να ενισχύσει την βασική του υπηρεσία, ανέφεραν πηγές των NYT.

    Από tτην είσοδό του στο χρηματιστήριο, τα έσοδα του Pinterest αυξήθηκαν, αν και αναλυτές δήλωσαν ότι δεν αναμένουν η πλατφόρμα να γίνει κερδοφόρα πριν το 2022.

    Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία γνώρισε νέο κύμα ενδιαφέροντος, καθώς οι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα και στράφηκαν σε περισσότερες ψηφιακές δραστηριότητες. Το Pinterest πρόσθεσε 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες πέρυσι και τώρα έχει συνολικά 450 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.



    ΣΧΟΛΙΑ