• Business

    Ποιοι Έλληνες ξεχώρισαν στην GC Powerlist της Legal 500-Όλα τα ονόματα

    • NewsRoom

    Elena Lewsi, επικεφαλής ερευνήτρια τηςGC Powerlist Greece and Cyprus 2023


    Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε ο κατάλογος GC Powerlist: Greece and Cyprus 2023 της Legal 500, μίας εκ των κορυφαίων κατατάξεων παγκοσμίως για τις  δικηγορικές εταιρείες.

    Η λίστα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα ξεχωρίζει τα μεγαλύτερα νομικά ταλέντα σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως αναφέρει στο σημείωμά της η επικεφαλής ερευνήτρια Elena Lewis.

    Σε αυτή την έκδοση δίνεται βάση στους νομικούς συμβούλους, οι οποίοι καινοτόμησαν εντός των εταιρειών τους χωρίς υψηλό κόστος. Πρόκληση για τους περισσότερους που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κύπρο ήταν η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αλλά και η αναδιάρθρωση των νομικών ομάδων ώστε να αποτελούν κεντρικό βραχίονα της κάθε επιχείρησης.

    Οι δικηγόροι που ξεχώρισαν στη λίστα

    Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες παγκοσμίως τείνουν να ενισχύουν τα νομικά τους τμήματα. Η διεθνής κατάταξη Legal 500, εντοπίζοντας αυτή την τάση, από το 2013 συμβάλλει καθοριστικά στην αναγνώριση του έργου των δικηγόρων που δραστηριοποιούνται εντός μιας εταιρείας, αναδεικνύοντας τους πιο επιδραστικούς επαγγελματίες με την έκδοση της GC Powerlist.

    Σε 13 κατηγορίες διακρίθηκαν 110 δικηγόροι που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Στις κατηγορίες Fianancials και Energy οι περισσότεροι επιδραστικοί νομικοί

    Η πιο πολυπληθής κατηγορία στην λίστα είναι αυτή των «Financials» με 23 νομικούς να ξεχωρίζουν.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τον Ανδρέα Πετάση της Eurobank Κύπρου, την Δήμητρα Παπαλεοντίου της Ελληνικής Τράπεζας στη Κύπρο, την Δέσποινα Δοξάκη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την  Νταϊάνα Λούκα της FXGlobe, τον Γιώργο Λιακόπουλο της Τράπεζας Πειραιώς, τους  Γιώργο Λέκκα και Σοφία Αποστολίδου της Eurobank, τον Γιώργο Ξηρουχάκη της Olympia Group, την Γεωργία Πάρπα της Themis Portfolio Management, την Γεωργία Πλάγου της Τράπεζας Πειραιώς, τον Γιώργο Τριανταφυλλάκη της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, την Κατερίνα Παπαγεωργίου της Deutsche Bank, την Κάτιαν Σάντις της Τράπεζας της Κύπρου, την  Κυριακής Τζέμου της Prodea, την Λουκία Καναρίνη της Iron FX, την Μαρία Βενιζέλου της Astrobank, την Νάγια Πυρίδη του ΤΑΙΠΕΔ, την Νάγια Ζιούρτη της  FTX Europe, τον Πέτρο Παπαευαγόρου της Banque SBA, την Σμαράγδας Ρηγάκου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Θάλεια Εμίρη της Alpha Bank, την Βάσω Μαυρομουστάκη της Exness και την Βίκυ Γκουτζαμάνη της Viva Wallet.

    Ακολουθεί η κατηγορία  «Energy and utilities» με 20 νομικούς.

    Ειδικότερα, στη λίστα βρέθηκαν ο Αλέξανδρος Λάιος της GasLog, η Αλεξάνδρα Τζανετοπούλου των Σωληνουργείων Κορίνθου, οι  Αλεξία Τροκούδη, Ιωάννης Βοσκός και Γιάννης Αψούρης της Helleniq Energy, o Αργύρης Οικονόμου της ΔΕΗ, η Δήμητρα Χατζηαρσενίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Δημήτρης Διακόπουλος και η Σπυριδούλα Μεγαλοκονόμου της Mytilineos, o Γιώργος Προυσανίδης της Motor Oil, o Ιωάννης Μουτζουρίδης της ΕΥΔΑΠ, ο Γιάννης Χαραλαμπίδης της Energean, η Κατερίνα Ήμελλου του Ομίλου Κοπελούζου, η Κωνσταντίνα Σουλάτη της Lightsource bp, ο Μάριος Ανδρικόπουλος της ELPEDISON, ο Μάικ Τσατάλης της National Energy, ο Παναγιώτης Αλεξανδράκης της ΗΡΩΝ, η Ράνια Πέππα της  Enel Green Power Hellas, η Σοφία Μιχελάκη της ΔΕΣΦΑ και η Βασιλική Γάλλου της Sunlight Group Energy Storage Systems.

    Ισχυρή εκπροσώπηση είχε και η κατηγορία «Information Technology» με 18 νομικούς στην οποία ξεχώρισαν ο Αλέξιος Ανδριόπουλος της SoftOne Technologies, η Ανδριανή Φέρτη της Beat, η Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου της 3Μ, η Αντιγόνη Παπανικολάου της Microsoft Hellas, Διονύσης Πανταζής της Huawei Technologies, οι Ελίνα Καζιάνη και Χανς Μπρεμς της Oracle, οι  Εύη Κύτταρη και Μαρία Σκάγου της Vodafone, η Κατερίνα Γαλανοπούλου της SAP Hellas Single Member, η Κατερίνα Βραχά της Dixons South East Europe, η Κωνσταντίνα Σχίζα της Kaizen Gaming, η Μαρία Σταματοπούλου της Siemens Electrotechnical Projects and Products, ο Πίτερ Γεωργιάδης της NCR Corporation, η Τζίνα Προκοπίδου της Netcompany-Intrasoft, ο Ρομάν Ζανίν της Wargaming, η Βασιλική Δεληστάθη της Quest και η Γιώτα Κρομμυδά της Hewlett Packard.

    Τέλος, στην κατηγορία «Transport and Infrastructure» με 11 νομικούς ξεχώρισαν η Αφροδίτη Δελαπόρτα της Α.Μ Νomikos, η Ελιάνα Σαβίδη της Intership Navigation, η Ευγενία Παπαθανασοπούλου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, η Γεωργία Δημητρίου, της OSM THOME, η Κάτια Αβραμίδου της Aegean Airlines, η Μαρία Κοσμά του Hermes Airports, o Μιχαήλ Αλεξίου της Danaos Shipping Company, o Περικλής Στρούμπος της Fraport Greece, η Θεοδώρα Μητροπέτρου της United Maritime Corporation και Seanergy Maritime Holdings , η Βίβιαν Φατούρου της Cerved Property Services και η Γιώτα Κρασσακοπούλου του Ομίλου Άττικα.

    Οι υπόλοιπες κατηγορίες

    Οι υπόλοιποι 38 νομικοί που συμπληρώνουν την κατάταξη δραστηριοποιούνται σε εννέα κατηγορίες.

    Στην κατηγορία «Consumer products» ξεχώρισαν η Αφροδίτη Κανελλοπούλου της Apivita, η Χριστίνα Βασιλοπούλου της Unilever, η Ελένη Προβίδη της AB Βασιλόπουλος, η Εβίτα Οικονόμου της Jumbo, η Μάρθα Κυριακάκη της Adidas Hellas, ο Νικόλαος Ράικος της Nissan και ο Στάθης Αλεξάκης της Renault Greece.

    Στην κατηγορία «HealthCare» ξεχώρισαν ο Γιώργος Κούργιας της AbbVie Pharmaceuticals, o Λευτέρης Μαραμπουτάκης της Viatris, η Πολυξένη Κυριοπούλου της Elpen Pharmaceutical Co., ο Στάθης Μίχος της Pfizer και η Αμαλία Τοβλατίδου της Gerolymatos International.

    Στην κατηγορία «Commercial and professional services» ξεχώρισαν ο Ανδρέας Ιωσηφίδης της Αρχιρόδον, η Κατερίνα Καρανικόλα της YNV Group, η Έλενα Μποσνίδου της ΙΝSS και ο Εμμανουήλ Ασίκης της Deloitte Greece.

    Στην κατηγορία «Food» ξεχώρισαν ο Αντώνης Γιαννόπαπας της Avramar Seafood Group, η Χριστίνα Καρακώστα της Δωδώνη, ο Γιάννης Ψωμάς της Pernod Ricard Hellas, η Κατερίνα Σεφτελή της ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, η  Λένα Καραουλάνη της Nestle και η Όλγα Παπαδογιάννη της Coca Cola.

    Στην κατηγορία «Hotels, restaurants and  leisure», ξεχώρισαν οι Χάρης Αναστασέλος της Grivalia, Kypros Santis της MHV Group, η Νάνσυ Βέρρα της ΟΠΑΠ και ο Πέτρος Λιάσης της  Melco Resorts & Entertainment.

    Στην κατηγορία «Telecommunications» ξεχώρισαν η Ειρήνη Νικολαΐδη, Ειρήνη Σούλη και Βίκυ Κουτσοβούλου της ΟΤΕ, η Ελένη Σταθάκη της Upstream, η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου της epic limited, η Κατερίνα Μανιαδάκη της Nova.

    Στην κατηγορία «Materials and mining» ξεχώρισα η Ήρα Χαρισιάδου της Bayer Hellas, η Μαρία Καΐμη της Cyprus Trading Corporation και η Νάταλι Κεδίκογλου της Ελληνικός Χρυσός.

    Στην κατηγορία «Industrials and real estate» ξεχώρισαν ο Γιάννης Γιαννακόπουλος της Lamda Development και η Νικόλ Κουλουρούδια της Avax Middle East.

    Τέλος στην κατηγορία «Pharmaceuticals» ξεχώρισε η Εύα Σκορίνη της φαρμακοβιομηχανίας DEMO.

    Διαβάστε επίσης: 

    Intralot:  Έξι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες μπαίνουν στην ΑΜΚ της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη

    Microsoft: «Ναι» και από Βρετανία στο mega-deal των 69 δισ. δολαρίων για την Activision Blizzard

    ΤΑΙΠΕΔ: Μάχη 4 μεγάλων κατασκευαστών για τη μετακόμιση των φυλακών Κορυδαλλού



    ΣΧΟΛΙΑ