• Business

    Intralot:  Έξι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες μπαίνουν στην ΑΜΚ της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης της Intralot

    Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης


    Ισχυρός πόλος έλξης για ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα της χώρας γίνεται η κεφαλαιακή αύξηση της Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές 6  Έλληνες επιχειρηματίες, ορισμένοι εκ των οποίων κινούνται μέσω Family office που έχουν δημιουργήσει, θα είναι παρόντες στην ΑΜΚ των 135 εκατ. ευρώ. Αποκτώντας μετοχική παρουσία στην Intralot, όπου ήδη έχει «κλειδώσει» τη συμμετοχή του από την πρώτη στιγμή και ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας.

    Το νέο επιχειρηματικό αίμα μπαίνει στο μετοχικό σχήμα της Intralot, έπειτα από την χθεσινή αγορά ενός μεγάλου μεριδίου δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν εξωχρηματιστηριακά από τα fund της Νεοϋρκέζικης Standard General, στην οποία ιδρυτικός εταίρος και CEO ο νοτιοκορεατικής καταγωγής Σου Κιμ.

    Τα 6 μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα είναι φίλα προσκείμενα στον Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα διασυνδεδεμένα με αυτούς Family Office έχουν αποκτήσει ισχυρή ρευστότητα από σημαντικές εταιρικές πράξεις. Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών δεν γίνονται γνωστά, τουλάχιστον επί του παρόντος. Αν και κατά πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και περιπτώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και εκπλήξεις της «πρώτης γραμμής» πως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

    Σε κάθε περίπτωση η κίνηση των 6 επιχειρηματιών καταγράφεται ως έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης για την Intralot. Καθώς επί της ουσίας  αγοράζουν την δρομολογούμενη εξυγίανση της εταιρείας, αλλά και το αναπτυξιακό story που τη συνοδεύει. Όχι μόνο σε επιχειρηματικό, αλλά και σε μετοχικό επίπεδο.

    Τα «πακέτα» των δικαιωμάτων και τα 21,16 εκατ. ευρώ

    Χθες η Standard General διέθεσε εν συνόλω 58.230.357 μετοχικά δικαιώματα της Intralot. Όλα στην ενδεικτική τιμή των 0,001 ευρώ το ένα και με OTC πράξεις. Τα συγκεκριμένα αυτά δικαιώματα παραπέμπουν με την εξάσκησή τους σε 36.499.370 νέες μετοχές. Με το κόστος κτήσης να ανέρχεται σε 21.169.634 ευρώ, καθώς η διάθεση των νέων μετοχών από την ΑΜΚ γίνεται στα 0,58 ευρώ. Αθροιστικά επίσης ο αριθμός αυτών των νέων μετοχών μεταφράζεται σε ποσοστό 6,03% μετά από την υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου της Ιntralot.

    Πέραν των 6 Ελλήνων επιχειρηματιών, εκ των οποίων η μεγαλύτερη θέση φέρεται να αφορά κεφαλαιακή εισφορά της τάξεως των 3,6 εκατ. ευρώ, σε αγορές δικαιωμάτων από το «πακέτο» της Standard General προχώρησαν και 3 funds. Tα πρώτα από εκείνα που έλαβαν απόφαση να μπουν στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.

    Σε παραχωρήσεις δικαιωμάτων όμως προέβη χθες και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Επίσης με εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές και με ενδεικτική τιμή διάθεσης στο 0,001 ευρώ.

    Η Ιντρακόμ πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι, με τη εξάσκηση του οποίου θα αποκτήσει 43.103.449 μετοχές, καταβάλλοντας 25 εκατ. ευρώ. Με συνέπεια να έχει το 7,13% της Intralot μετά από την ΑΜΚ.

    Παραλήπτης δικαιωμάτων ήταν και ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας, που θα αποκτήσει 28.917.165 μετοχές, εισφέροντας 16,77 εκατ. ευρώ. Γεγονός που τον οδηγεί σε απόκτηση ποσοστού 4,786% στη εταιρεία.

    Μετά από τη μερική εξάσκηση των δικαιωμάτων του Σωκράτη Κόκκαλη, το ποσοστό του στην Intralot από το 32,4% θα υποχωρήσει στο 20,50%.

    Την ίδια στιγμή και η μερική εξάσκηση δικαιωμάτων από την πλευρά της Standard General του Σου Κιμ θα επιφέρει τη μείωση του ποσοστού του από το 32,9% στο 26,86%.

    Το πιο hot story της αγοράς και οι υπεραξίες

    Αν μη τι άλλο όλες οι εξελίξεις με φόντο την ΑΜΚ της Intralot είναι αυτήν την περίοδο το πιο hot story της χρηματιστηριακής αγοράς. Για μια εταιρεία της οποίας η κεφαλαιοποίηση είχε βρεθεί στις 15 Ιουλίου του 2020, στα…τάρταρα των 12,87 εκατ. ευρώ.

    Τώρα, η χρηματιστηριακή της αξία βρίσκεται στα 380,58 εκατ. ευρώ. Έχοντας βέβαια ενσωματώσει την αγοραία αξία των νέων μετοχών από την τρέχουσα ΑΜΚ, αλλά και την περσινή. Δηλαδή 287,7 εκατ. ευρώ με τις τωρινές αποτιμήσεις, ενώ τα άλλα 92,88 αφορούν τις παλαιότερες μετοχές. Που τιμολογούνται πλέον 7,2 φορές παραπάνω από τα προ τριετίας επίπεδά τους…

    Πέραν τούτων, χθες ,σχεδόν το 2,8% των μετοχικών δικαιωμάτων της Intralot που βρίσκονται σε ευρεία διασπορά (free float) άλλαξε χέρια στη χθεσινή πρεμιέρα των συναλλαγών. Την πρώτη του είδους, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες 6 σε αντίστοιχες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, έως και τις 23 Οκτωβρίου.

    Ημέρα κατά την οποία θα λήξει η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων, που αποτελεί μια παράπλευρη θύρα εισόδου στην…κεφαλαιακή αύξηση των 135 εκατ. ευρώ.

    Τη συγκεκριμένη εναλλακτική λύση αναμένεται να την επιλέξουν οι νέοι «παίκτες» που επιζητούν να αποκτήσουν μετοχική θέση στη διεθνοποιημένη εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη. Και στην περίπτωση αυτή ,οι αγορές δικαιωμάτων απ’ το «ταμπλό» και η εν συνεχεία άσκησή τους, παρέχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην ΑΜΚ. Αγοράζοντας επί της ουσίας την δρομολογούμενη εξυγίανση της εταιρείας, αλλά και το αναπτυξιακό story που τη συνοδεύει.

    Το παζλ των συναλλαγών και η ισχυρή ζήτηση

    Στη χθεσινή πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης οι συναλλαγές αφορούσαν 3.259.446 δικαιώματα, συνολικής αξίας 87.260 ευρώ. Με τη μεσοσταθμική τιμή τους να διαμορφώνεται στα 0,02677 ευρώ. Όταν η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 0,030 ευρώ, ενώ το ενδοσυνεδριακό εύρος μεταβολής έφτασε στο 36,36%. Αφού τα δικαιώματα κινήθηκαν από το χαμηλό των 0,022 ευρώ έως το υψηλό των 0,030 ευρώ.

    Συνολικά, τα δικαιώματα της Intralot αντιστοιχούν στο ίδιο αριθμό μετοχών της εταιρείας προ της ΑΜΚ. Δηλαδή 371.337.000.

    Εξ αυτών όμως τα 253.339.033 αφορούν δικαιώματα που είτε παραχωρήθηκαν ήδη, είτε θα εξασκηθούν από τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Σου Κιμ, αλλά και τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο που έχει το 2,89% της εταιρείας.

    Υπό αυτές τις συνθήκες τα δυνητικά ελεύθερα δικαιώματα είναι 117.997.967 ήτοι το 31,78% του συνόλου.

    Με βάση τους όρους της αύξησης κεφαλαίου ( 0,62681 νέες μετοχές ανά μία παλαιά) θα πρέπει κάποιος να αγοράσει 1,595 δικαιώματα έτσι ώστε να αποκτήσει μία νέα μετοχή από την ΑΜΚ, καταβάλλοντας και 0,58 ευρώ.

    Οι χθεσινές συναλλαγές σε δικαιώματα αντιστοιχούν, αν ασκηθούν, σε 2.043.540 νέες μετοχές. Το τελικό τίμημα ανέρχεται σε 0,6595 ευρώ, που είναι πάνω από τη δίκαια τιμή, αφού στο «ταμπλό» η μετοχή της Intralot έκλεισε χθες στα 0,63 ευρώ. Εξέλιξη, που αν μη τι άλλο δείχνει την έντονη ζήτηση από κάποια χαρτοφυλάκια. Ιδιωτών ή και θεσμικών…

    Διαβάστε επίσης

    Intralot: Πώς ξανακτίζεται το επιχειρηματικό-μετοχικό story και η σημερινή εκκίνηση της «μάχης» των δικαιωμάτων

    Intralot: Αύξηση 14% στα EBITDA το α’ εξάμηνο – Στα 175,3 εκατ. ευρώ τα έσοδα

    Ο εφοπλιστής Μουνδρέας και η Intracom μπαίνουν στην ΑΜΚ της Intralot καλύπτοντας το ποσοστό Κόκκαλη



    ΣΧΟΛΙΑ