• Business

    Microsoft: «Ναι» και από Βρετανία στο mega-deal των 69 δισ. δολαρίων για την Activision Blizzard

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft Φωτογράφος: Chona KasingerBloomberg

    Satya Nadella, CEO Microsoft Φωτογράφος: Chona KasingerBloomberg


    Την έγκριση και των βρετανικών αρχών κατάφερε να εξασφαλίσει η Microsoft ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των 69 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard.

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις ανησυχίες των Αρχών Ανταγωνισμού σε ΗΠΑ, ΕΕ και Βρετανία. .

    Η αρχική συμφωνία είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2022 και η Microsoft ανέμενε  να κλείσει τη συναλλαγή μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2023. Τον Ιούλιο, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να παρατείνουν την προθεσμία έως τις 18 Οκτωβρίου. Η Microsoft αναγκάστηκε, για να ικανοποιήσει τις Αρχές Ανταγωνισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ, να προχωρήσει σε  παραχωρήσεις που καθησύχασαν τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

    Το τελευταίο εμπόδιο ήταν αυτό της  Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, σε  μια διαμάχη σχετικά με το παιχνίδι Call of Duty, η οποία έδωσε τελικά το πράσινο φως στη συμφωνία την Παρασκευή

    Το mega-deal φέρνει υπό την κατοχή της Microsoft ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο franchise βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty, Crash Bandicoot, Diablo, Overwatch, StarCraft, Tony Hawk Pro Skater και Warcraft.

    Η Activision Blizzard δημιούργησε έσοδα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο οικονομικό έτος , την ώρα που οι πωλήσεις της Microsoft έφτασαν τα 212 δισ. δολάρια.  Η Activision έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο με 587 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 34% σε ετήσια βάση.

    «Σήμερα ξεκινάμε τη δουλειά για να φέρουμε αγαπημένα franchise Activision, Blizzard και King στο Game Pass και σε άλλες πλατφόρμες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer. «Θα μοιραστούμε περισσότερα για το πότε μπορείτε να περιμένετε να παίξετε τους επόμενους μήνες.»

    Ο CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick, θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι το τέλος του έτους .

    Η Activision υπήρξε τόσο συνεργάτης της Microsoft όσο και ανταγωνιστής. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες εταιρείες που κυκλοφορούν δημοφιλή παιχνίδια των οποίων η παραγωγή μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

    Mercedes: Μια διαφορετική παρουσίαση!

    ΤΑΙΠΕΔ: Μάχη 4 μεγάλων κατασκευαστών για τη μετακόμιση των φυλακών Κορυδαλλού

    Η Maersk εγκαθιστά το Starlink του Έλον Μασκ σε 300 πλοία της



    ΣΧΟΛΙΑ