• Business

    Ποια μεγάλα city hotels και resorts θα ανοίξουν μόλις δώσει η κυβέρνηση το «πράσινο» φως…

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Η Κομισιόν έδωσε χθες  το σήμα να ανοίξει η τουριστική σεζόν, να ξεκινήσουν οι αεροπορικές συνδέσεις και οι Έλληνες ξενοδόχοι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα….

    Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις, θεωρείται βέβαιο ότι εμβληματικά ξενοδοχεία της Ελλάδας θα ανοίξουν μόλις επιτραπεί.

    Η Μεγάλη Βρετανία, θα είναι εκτός απροόπτου -σύμφωνα με πληροφορίες- ένα από αυτά. Εξάλλου είναι το ιστορικότερο ελληνικό ξενοδοχείο και το άνοιγμα του σηματοδοτεί ακριβώς την επάνοδο της χώρας στη διεθνή τουριστική σκηνή.

    Πολύ πιθανή θεωρείται και  η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου Χίλτον, ενώ το παρόν θα δώσουν και κάποια από τα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη, καθώς και της αλυσίδας των Electra Hotels.

    Πολυτελή resort,  όπως είναι το Cape Sounio, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, τα SANI- IKOS στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα υποδεχθούν επισκέπτες, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Επίσης  ο κ. Φώτης Κοκοτός, η οικογένεια του οποίου έχει τρία πολυτελή ξενοδοχεία στην Κρήτη, στο Λασίθι,  το Elounda Mare, το Porto Elounda και το Elounda Peninsula, έχει δηλώσει στο mononews.gr, πως θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία –ενδεχομένως όχι όλα- μόλις επιτραπεί.

    Αλλά και η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδας της χώρας η  Grecotel, έχει ετοιμάσει σχέδια, ώστε μόλις επιτραπεί κάποια από τα ξενοδοχεία να ανοίξουν. Η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη, CEO της Grecotel έχει δηλώσει πρόσφατα στο mononews.gr πως:  «Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, παρακολουθούμε πολύ στενά δέκα μεγάλες αγορές του εξωτερικού και σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα για τις διαφορετικές περιοχές της χώρας, όπου η Grecotel έχει παρουσία».

    «Πρέπει να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία, πρέπει να το κάνουμε όλοι», δήλωσε μετά τις συστάσεις της Κομισιόν ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, τoυ ξενοδοχειακού ομίλου  SANI –IKOS και  πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο  η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει τώρα σε διμερείς συμφωνίες με χώρες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πανδημία, να στηρίξει την επιδότηση της εργασίας, να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων και συντελεστών.

    Οι τουριστικοί φορείς πάνε τώρα να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα. Μπορεί οι κρατήσεις του Ιουνίου να έχουν ακυρωθεί, όμως στα βιβλία τους έχουν περασμένες γύρω στα 5 με 6 εκατομμύρια κρατήσεις από Ιούλιο και μετά.

    Από τη στιγμή λοιπόν που επιτραπούν οι πτήσεις και δεν έχουμε επιπλέον κρούσματα, το αποτέλεσμα για τη χώρα θα είναι θετικό.

    Οι επιχειρηματίες τουρισμού ζητούν την στήριξη της πολιτείας, σε θέματα επιδότησης της εργασίας, αλλά και σε θέματα ρευστότητας –χρηματοδότησης, που είναι το «κλειδί» για να διατηρηθεί ζωντανός ο κλάδος.

    Η εκτίμηση είναι ότι αν «σωθεί»  φέτος η σεζόν από τον Ιούλιο και μετά, τότε το 2021 –εκτός νέων απροόπτων- θα είναι εξαιρετική για τον ελληνικό τουρισμό.

    «Οι διαφαινόμενες θετικές προτάσεις της ΕΕ, αποτελούν το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό, βήμα επανεκκίνησης του τουρισμού», ανέφερε  σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, σημειώνοντας πως:  ανοίγει πλέον ο δρόμος για εθνικές αποφάσεις και διακρατικές συμφωνίες, που θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες, με γνώμονα και την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων. Ο δρόμος της επανεκκίνησης θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά όλοι μαζί, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μειωθούν οι φετινές απώλειες.

    «Τώρα πλέον είναι ώρα αφενός για διακρατικές συμφωνίες και υγειονομικά πρωτόκολλα που θα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα, αφετέρου δε για καινοτόμα και τολμηρά μέτρα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου» αναφέρει από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός.



    ΣΧΟΛΙΑ