• Business

    Παρήγγειλε και 13ο τάνκερ suezmax η Dynacom του Προκοπίου;

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Ένα ακόμα τάνκερ τύπου suezmax, το 13ο κατά σειρά, φέρεται να έχει παραγγείλει η Dynacom Tankers του Γιώργου Προκοπίου από τα ναυπηγεία New Times Shipbuilding, ενεργοποιώντας σχετική οψιόν, αν και επισήμως για την ώρα οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται.

    Τα τελευταία δύο χρόνια η Dynacom έχει παραγγείλει συνολικά 12 τάνκερ suezmax από τα εν λόγω ναυπηγεία, έναντι 53 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα, και πηγές της αγοράς υποστηρίζουν πως τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποίησε την οψιόν για ένα ακόμα πλοίο ίδιου τύπου, χωρητικότητας 157.000 dwt, χωρίς να το ανακοινώσει.

    Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία διαψεύδει ότι έχει προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Με e-mail του προς το TradeWinds, εκτελεστικό στέλεχος της Dynacom υποστήριξε πως «οι πληροφορίες είναι λανθασμένες» σχετικά με το επιπλέον τάνκερ, χωρίς να διευκρινίσει πόσα πλοία suezmax έχει παραγγείλει η εταιρεία από τα ναυπηγεία New Times Shipbuilding.

    Σύμφωνα πάντως με το VesselsValue, τα ναυπηγεία αναμένεται να παραδώσουν ένα από τα πλοία εντός του 2016, τέσσερα το 2017 και τα υπόλοιπα οκτώ το 2018.

    Αξίζει να υπενθυμίσουμε μία αναφορά που είχε κάνει ο Γιώργος Προκοπίου πρόσφατα στα Ποσειδώνια, μιλώντας στο Analyst & Investor Capital Link Shipping Forum, η οποία είχε προκαλέσει τότε αίσθηση για την αισιοδοξία που απέπνεε: «Αγοράστε οτιδήποτε είναι πλοίο, θα έλεγα οτιδήποτε πλέει, γιατί σχεδόν όλα είναι πολύ φθηνά τώρα», είχε πει ο επικεφαλής της Dynacom και της Dynagas, προβλέποντας πως «η αγορά θα επανέλθει σε όλους τους τύπους πλοίων και εσείς πρέπει να είστε εκεί».

    Παράλληλα, είχε παρομοιάσει την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία με μία… φουσκωτή βάρκα: «φουσκώνεις, φουσκώνεις και δε γίνεται τίποτα, νομίζεις ότι κάπου υπάρχει μία τρύπα, και ξαφνικά η βάρκα φουσκώνει και γίνεται πολύ δυνατή. Πιστεύω ότι είμαστε στα τελικά στάδια αυτού του φουσκώματος».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ellines-efoplistes-kiriarchi-stis-agores-bulkers-sto-proto-examino-tou-2016/61422



    ΣΧΟΛΙΑ