• Business

    Π. Παππάς: Γιατί οι περισσότεροι αναλυτές είναι θετικοί για τη μετοχή της Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής.


    Θετικές είναι κατά μέσο όρο οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τη μετοχή της ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, καθώς στην πλειονότητα τους οι συστάσεις που θέτουν για τον τίτλο είναι “αγορά” (buy) και “διακράτηση” (hold).

    Πρόσφατα οι αναλυτές της Pareto Securities αναβάθμισαν τη σύσταση τους για τη Star Bulk σε buy από hold, ενώ αρκετοί άλλοι αναλυτές είχαν διατυπώσεις τις εκτιμήσεις τους νωρίτερα.

    Συγκεκριμένα, η Zacks Investment Research έχει επίσης αυξήσει σε “buy” από “hold” την σύσταση της, ενώ η JPMorgan Chase & Co. έχει θέσει τιμή στόχο τα 6,50 ευρώ -αρκετά υψηλότερα από την τρέχουσα αποτίμηση- με τη σύσταση σε “overweight” από “neutral” που ήταν η προηγούμενη.

    Από την άλλη πλευρά, η Seaport Global Securities επαναδιατύπωσε τη σύσταση “neutral” τοποθετώντας την τιμή στόχο στα 4 δολάρια, ενώ η Jefferies Group διατήρησε τη σύσταση “buy” , θέτοντας παράλληλα υψηλότερα την τιμή στόχο στα 6 δολάρια ανά μετοχή από 5 δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

    Διαφορετική είναι η άποψη των αναλυτών της Morgan Stanley για τη ναυτιλιακή, καθώς το τελευταίο τους report διατήρησαν τη σύσταση “sell” , θέτοντας την τιμή στόχο στα 3 δολ. ανά μετοχή , αρκετά χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης.

    Έτσι, με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις ο μέσος όρος των συστάσεων των αναλυτών διαμορφώνεται σε “hold” και η μέση τιμή στόχος στα 4,33 δολ.

    Σήμερα η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύονταν στην αγορά του NASDAQ στα 4,65 δολ. (στις 17:30 ώρα Ελλάδος), παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία έχει καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 11,95 δολ. και χαμηλό στα 1,55 δολ., ενώ ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών διαμορφώνεται στα 4,59 δολ. και των 200 ημερών στα 4,11 δολ. Η κεφαλαιοποίηση της αγγίζει τα 204,3 εκατ. δολάρια.

    Η Star Bulk ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στο τρίμηνο 0,69 δολ., χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 0,66 δολ. ανά μετοχή. Ωστόσο, στο σύνολο του έτους οι αναλυτές αναμένουν κέρδη ανά μετοχή στα 2,56 δολ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Star Bulk προχώρησε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην έκδοση 11.976.745 νέων μετοχών, στην τιμή των 4,30 δολαρίων ανά τεμάχιο, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 50,2 εκατ. δολαρίων. Μέσα από την κίνηση αυτή, που αποτελούσε προϋπόθεση για τη συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανείων της με 15 πιστωτές της, τροποποιήθηκαν τα ποσοστά που κατέχουν στην εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή η Oaktree, η Caspian και η οικογένεια Παππά, τα οποία πλέον διαμορφώνονται στο 51,8%, το 6,6% και το 5,8% αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νικόλας Τσάκος: Ως συνήθως, στην ώρα του και πλήρες το μέρισμα για τις προνομιούχες μετοχές της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποδεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του Ανδρέα Βγενόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ