• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Super deal στην αγορά LNG με την ιαπωνική JERA

    Πήτερ Λιβανός GasLog ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners


    Συμφωνία πολυετούς ναύλωσης για νεότευκτο πλοίο LNG υπέγραψε η ναυτιλιακή GasLog Ltd., συμφερόντων του εφοπλιστή  Πήτερ Λιβανού, με την ιαπωνική JERA Co.

    Η GasLog πρόκειται να παραλάβει το πλοίο HN 2274, χωρητικότητας 180,000 cbm, το οποίο κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries, τον Απρίλιο του 2020 και από τότε θα ξεκινήσει η 12ετής ναύλωση του. 

    Ο Paul Wogan, CEO της GasLog, δήλωσε: “Έχουμε την τιμή να προσθέσουμε στον κατάλογο των πελατών μας την JERA, έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές LNG στον κόσμο.  Επιπλέον, η GasLog είναι μία από τις πρώτες μη ιαπωνικές εταιρείες μεταφοράς LNG που εξασφαλίζουν μακροχρόνια ναύλωση με τη JERA, γεγονός που αποδεικνύει το πλεονέκτημα που μπορούμε να έχουμε από τις διαφοροποιημένες λειτουργικές μας δυνατότητες, τα πρότυπα ασφαλείας και τις εμπορικές σχέσεις. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη σχέση μας με τη JERA και να αναπτύξουμε τη θέση μας ως πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ιαπωνική αγορά LNG, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη παγκοσμίως με πάνω από 80 εκατομμύρια τόνους το 2018.

    “Έχουμε παραγγείλει και ναυλώσει επτά νεότευκτα πλοία με μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τέσσερις υψηλής ποιότητας ναυλωτές. Καθώς υλοποιούμε τη στρατηγική μας, κάνουμε μεγάλη πρόοδο για την επίτευξη του στόχου μας για υπερδιπλασιασμό των ενοποιημένων EBITDA κατά την πενταετία 2017 έως 2022.”

    Αν και το ύψος των ναύλων της συμφωνίας με την JERA δεν έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή διαμορφώνεται με βάση το μέσο όρο των ναύλων και αναμένεται να εξασφαλίσει σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους της GasLog.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η GasLog Ltd., προχώρησε στην υπογραφή  συμφωνίας ναύλωσης με την ισπανική Endesa, για το χωρητικότητας 180,000-cbm πλοίο  GasLog Warsaw για χρονική περίοδο οκτώ ετών, που θα ξεκινήσει το Μάϊο του 2021. Η συμφωνία περιλαμβάνει και επιπλέον δύο προαιρετικές επεκτατικές περιόδους, διάρκειας έξι ετών έκαστη.

    Paul Wogan. Διευθύνων Σύμβουλος GasLog

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   O νέος παίκτης από την Ελλάδα που μπαίνει στην αγορά του ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέα συμμαχία για τον εφοπλιστή Γ. Αγγελικούση και την καταριανή Nakilat

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Β. Μαρινάκης: Η συμφέρουσα κίνηση της Capital Maritime

     



    ΣΧΟΛΙΑ