• Ναυτιλία

    Β. Μαρινάκης: Η συμφέρουσα κίνηση της Capital Maritime

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Στην ναύλωση τάνκερ 13 ετών που εξαγόρασε πέρυσι προχώρησε η ναυτιλιακή Capital Maritime and Trading του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι το χωρητικότητας 113,000-dwt πλοίο Androklis (κατασκευής 2006) ναυλώθηκε από την Trafigura Beheer για ένα έτος με ημερήσια ναύλα 20.500 δολάρια, ενώ υπάρχει option και για δεύτερο χρόνο με υψηλότερα ναύλα, στα 25.000 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή αγόρασε το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο τον περασμένο Οκτώβριο από την BP, με την αρχική ονομασία British Kestrel, έναντι 13,7 εκατ. δολαρίων, ενώ η αξία του σήμερα έχει αυξηθεί και υπολογίζεται σχεδόν στα 17 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, εξαγόρασε και τα αδελφά πλοία British Eagle και British Falcon όλα από την BP Shipping, στην ίδια τιμή. Μάλιστα, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η τιμή πώλησης τους θεωρήθηκε από τους ναυλομεσίτες φθηνή, λόγω της ανόδου των τιμών των ναύλων.

    Τον ίδιο μήνα ο κ. Μαρινάκης είχε προχωρήσει σε μία ακόμη συμφέρουσα κίνηση, εξαγοράζοντας από την TCC Group, το aframax με την ονομασία CSK Shelton (κατασκευής 2005), έναντι 13 εκατ. δολάρια.

    Το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο μετονομάστηκε σε Agrios, πούλησε στις αρχές του Μαρτίου στην εταιρεία Waruna Nusa Sentana της Ινδονησίας, στην τιμή των 16 εκατ. δολαρίων, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   O νέος παίκτης από την Ελλάδα που μπαίνει στην αγορά του ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέα συμμαχία για τον εφοπλιστή Γ. Αγγελικούση και την καταριανή Nakilat

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Aegean Marine Petroleum: Αλλάζει σελίδα ως θυγατρική της Mercuria. Έξοδος από το άρθρο 11

     



    ΣΧΟΛΙΑ