• Business

    ΟΠΑΠ: Γιατί το Eurojackpot θα απογειώσει τα μεγέθη του 2024

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ


    Άλλα μεγέθη, άλλα οικονομικά στοιχεία που θα απογειώσουν έσοδα και κερδοφορία για τον ΟΠΑΠ από δεύτερο τρίμηνο του 2024, κάνουν λόγο οι αναλυτές, από τη συμμετοχή του Οργανισμού στο Eurojackpot.

    Αυτό, υπό το δεδομένο ότι το νέο παιχνίδι θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, στο οποίο ο ΟΠΑΠ πρόκειται να συμμετάσχει, καθώς έχει εξασφαλίσει την άδεια διεξαγωγής του. Ο σκοπός του νέου αυτού παιχνιδιού είναι οι παίκτες να βρουν σε συνολικά 50 αριθμούς τους 5 που κερδίζουν, όπως και δύο ακόμη σε σύνολο 12. Διευκρινίζεται ότι το ευρωπαϊκό τζακ ποτ όταν θα έρθει θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό καθώς θα έχει να κάνει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες ανανέωσης του χαρτοφυλακίου των αριθμοπαιχνιδιών που διεξάγονται μέσω κληρώσεων. Η στρατηγική αυτή κίνηση λαμβάνει χώρα ενόψει και της διάθεσης του Eurojackpot στην ελληνική αγορά, εντός του α΄ εξαμήνου του 2024. Για το λόγο αυτό λοιπόν, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η επανατοποθέτηση του ΛΟΤΤΟ ως παιχνίδι μηνιαίων καταβολών κερδών. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει και η ανανέωση του ΤΖΟΚΕΡ, του δημοφιλέστερου παιχνιδιού κληρώσεων της εταιρείας, με στόχο τη διατήρηση της δυναμικής του.

    Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης, η ανάπτυξη των online δραστηριοτήτων συνεχίστηκε για ένα ακόμη τρίμηνο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

    Το Opaponline.gr, η νέα iLottery πλατφόρμα της εταιρείας, συνέχισε να καταγράφει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας επιτύχει σημαντική αύξηση της παικτικής δραστηριότητας και της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες. Επιπλέον, ενίσχυση της παικτικής δραστηριότητας και της αλληλεπίδρασης σημειώνεται και στο Pamestoixima.gr, χάρη σε νέα δωρεάν παιχνίδια και προωθητικές ενέργειες, τόσο για τους παίκτες του αθλητικού στοιχήματος, όσο και για τους παίκτες του online casino.

    Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2023, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 481 εκατ. ευρώ (-3,6% ετησίως), τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 145,4 εκατ. ευρώ (-26,4% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 83,3 εκατ. ευρώ (-29,8% ετησίως). Σε επίπεδο εννεάμηνου, τα GGR διαμορφώθηκαν στα 1.506,5 εκατ. ευρώ (+7,8% ετησίως), ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 519,9 εκατ. ευρώ (-2,5% ετησίως) και τα καθαρά κέρδη στα 307,7 εκατ. ευρώ (+7,7% ετησίως).

    Μιλώντας στους αναλυτές, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Jan Karas, σχολίασε ότι τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου επηρεάστηκαν από την έλλειψη μεγάλων τζακ ποτ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τις επιπτώσεις των μεγάλων φυσικών καταστροφών σε διάφορες περιοχές της χώρας και την ασυνήθιστα υψηλή μεταβλητότητα στον αθλητικό στοιχηματισμό και την έλλειψη μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΠΑΠ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα EBITDA για το σύνολο του 2023 θα διαμορφωθούν στα 720-740 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Γιαν Κάρας: Ισχυρά τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ παρά τις προκλήσεις

    ΟΠΑΠ: Στα 307,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

    Edison: Η στρατηγική του ΟΠΑΠ αποδίδει – Τιμή στόχος τα €17,9 και μερισματική απόδοση σχεδόν 11%



    ΣΧΟΛΙΑ