• Business

    ΟΠΑΠ!!!

    • NewsRoom


    Στο χρηματιστηριακό προσκήνιο επανέρχεται η μετοχή του ΟΠΑΠ η οποία από την έναρξη της συνεδρίασης καταγράφει κέρδη άνω του 6%, αποτυπώνοντας την “ικανοποίηση ” της αγοράς για την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της φορολόγησης των παιχνιδιών του. Η μετοχή έχει διακινήσει ήδη 640 χιλ. τεμάχια, ενώ κινείται με κέρδη 6,49% στα 5,91 ευρώ, ενώ λίγο νωρίτερα το ποσοστό της ανόδου ξεπερνούσε το 7%.

    Μετά το μπαράζ επιστολών προς τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό, τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με την Ομοσπονδία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, αλλά και την υιοθέτηση του επιχειρήματος περί αναποτελεσματικότητας του μέτρου από τη τρόικα, η κυβέρνηση αναζητά διέξοδο από το ασφυκτικό πλαίσιο που η ίδια δημιούργησε.

    Kamil Ziegler. Ετων 59. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ.
    Kamil Ziegler. Ετων 59. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ.

    Όπως αναφέρει σήμερα το mononews. gr σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να αναζητηθεί το ισοδύναμο να τη μη επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση από τη φορολόγηση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (και μόνον), η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται αυτό που εξ αρχής υποστήριζαν όλοι όσοι διαθέτουν στοιχειώδη γνώση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών: Πέραν του ότι εγείρονταν σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας, το συγκεκριμένο μέτρο θα “χτυπούσε” την ανακύκλωση των κερδών των νικητών, και όχι μόνον δεν θα απέδιδε τα αναμενόμενα από το ΜΠΙΚ 210 εκατ. ευρώ, αλλά λόγω επιπτώσεων στο τζίρο των παιχνιδιών, θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημία οδηγώντας σε μείωση των εσόδων που μέχρι σήμερα εισπράττει το κράτος από τον Οργανισμό και τους πράκτορες



    ΣΧΟΛΙΑ