• Business

    Oniro Hotels Group: Ο Γαβαλάς, τα κόκκινα ακίνητα και μια γερμανοκυπριακή συμμαχία στον τουρισμό

    Σταύρος Εφραιμίδης – Γιώργος Μούντης, Oniro Hotel Group


    Με διαφορά σχεδόν ενάμιση χρόνου επανήλθε το όνομα του Σταύρου Εφραιμίδη στο προσκήνιο του ελληνικού επιχειρείν.

    Η τελευταία φορά που είχε αναφερθεί το όνομα του Σταύρου Εφραιμίδη στα ελληνικά πράγματα ήταν στα τέλη του 2020, όταν έγινε γνωστό πως ο Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο γερμανικό real estate απέκτησε μέσω διαγωνισμού που διενήργησε η Alpha Bank το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στη Βουκουρεστίου.

    Πλέον, το family office του επιχειρηματία επιχειρεί να μπει δυναμικά στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά σε συνεργασία με την Delfi Partners, την κυπριακή εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της οποίας ηγείται ο Γιώργος Μούντης.

    Οι δύο εταίροι έχουν προχωρήσει στην ίδρυση της Oniro Hotels Group, επενδύοντας αρχικά σε εννέα μονάδες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλους τουριστικούς προορισμούς, συνολικής δυναμικότητας 890 κλινών.

    Μέχρι ώρας, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνει τρία ξενοδοχεία στο Κολωνάκι, ένα στο Μοναστηράκι, ένα στη Ζάκυνθο, δύο στη Σκιάθο και δύο στη Μύκονο, από τα οποία το ένα βρίσκεται υπό κατασκευή. Μάλιστα, τα τέσσερα ξενοδοχεία – το Oniro City στο Κολωνάκι, το Asomaton στο Θησείο, το Oniro Suites στη Χώρα Μυκόνου, και το υπό κατασκευή ακίνητο στη Μηλιώνη – είναι προϊόντα εξαγοράς από την Treppides Investments & Holdings, χρηματοοικονομική εταιρεία με έδρα στην Κύπρο.

    Οι τέσσερις μονάδες αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του χρόνου και οι υπόλοιπες εντός του 2023, ενώ στο πλάνο της Oniro Hotels Group είναι και η διαχείριση ξενοδοχείων που περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια τραπεζών, θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

    To Oniro City Hotel στο Κολωνάκι

    Ποιοι είναι οι νεοεισερχόμενοι στην ελληνική τουριστική αγορά

    Ο Σταύρος Εφραιμίδης γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη, ασχολείται με τα ακίνητα στη Γερμανία και ήδη έχει αρχίσει να κάνει τα βήματά του και στην ελληνική αγορά. Η δραστηριότητά του στη Γερμανία ξεκίνησε από ανώτερες θέσεις στον τομέα των ακινήτων, όπως είναι ενδεικτικά αυτή του CEO της KWG – που εξαγοράστηκε από την conwert SE, μία από τις μεγαλύτερες αυστριακές εταιρείες ακινήτων – και του CEO της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης WCM Beteiligungs und Grundbesitz AG.

    Το 2020 πέρασε στα χέρια του, μέσω της Invino One, το ακίνητο επί της Βουκουρεστίου, όπου στεγαζόταν το «στρατηγείο» του Λάκη Γαβαλά, ένα τριώροφο διατηρητέο που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

    Το ακίνητο Γαβαλά στη Βουκουρεστίου

    Από την πλευρά της, η Delfi Partners & Company είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών αλλά και των θεσμικών επενδυτών στην περιοχή. Η κυπριακή εταιρεία έχει αποτιμήσει χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 55 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται περισσότερα από 4.000 ακίνητα αγοραίας αξίας 5 δισ. σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερους από 100 πελάτες όπου περιλαμβάνουν επενδυτές και τράπεζες.

    H Delfi Partners & Company και οι θυγατρικές της εταιρείες έχουν πωλήσει τα τελευταία τρία χρόνια, κυρίως σε Κύπρο και Ελλάδα, ακίνητα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τα 370 εκατ. και έχει δουλέψει σε όλα τα projects στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα οποία αφορούν πωλήσεις υποθηκευμένων ακινήτων σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια και σε projects στα Βαλκάνια, συμβουλεύοντας τράπεζες και επενδυτές όπως οι Apollo, Centerbridge, Deutsche Bank, Lonestar, PIMCO, Cerberus και Bain Capital.



    ΣΧΟΛΙΑ