• Business

    Ολοταχώς προς έσοδα 1 δισ. η «Barbie»


    Ολοταχώς προς έσοδα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων οδεύει η ταινία της «Barbie», καθώς τα έσοδά της στο παγκόσμιο box office έφτασαν σε λιγότερο από μιάμιση εβδομάδα προβολής τα 774.502.851 δολάρια.

    Η «Barbie» βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση του παγκόσμιου box office των ταινιών του 2023, με την ταινία του Super Mario να βρίσκεται προς το παρόν στην 1η θέση με έσοδα 1.350.413.680 δολάρια, ενώ στη 2η θέση συναντάμε την ταινία «Guardians of the Galaxy Vol. 3» με έσοδα 844.857.149 δολάρια.

    Παράλληλα, το «Oppenheimer», που έκανε πρεμιέρα την ίδια ημέρα με την live-action ταινία της διασημότερης κούκλας όλων των εποχών, καταλαμβάνει μέχρι στιγμής την 11η θέση με έσοδα 400.388.430 δολάρια.

    Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν τη δυναμική του κινηματογραφικού φαινομένου «Barbenheimer». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής των δύο ταινιών ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

    Μέχρι στιγμής τα έσοδα της Barbie στη Β. Αμερική ξεπερνούν τα 351 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι εισπράξεις της Κυριακής στις ΗΠΑ, με την ταινία να έχει ήδη πραγματοποιήσει το καλύτερο ντεμπούτο μέσα στο 2023 και ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της Warner Bros, ενώ και το δεύτερο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να έχει πιο πολλές εισπράξεις από το αντίστοιχο του «Super  Mario Bros Movie».

    Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, η ταινία της «Barbie» να φτάσει το 1 δισ. πριν συμπληρωθεί και η δεύτερη εβδομάδα προβολής της.

    Το success story της Mattel, αν και δε συγκίνησε τις αγορές την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τη μετοχή της εταιρείας να κάνει μεγάλη βουτιά και να επανέρχεται σε οριακή άνοδο την προηγούμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες, με τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου του 2023 να δίνουν απάντηση στον γρίφο.

    Είναι η «Barbie» το big deal της Mattel με τις αγορές ή μία σταγόνα στον ωκεανό;

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία ποντάρει πολλά σε αυτή την ταινία, ενώ ήδη έχουν επανέλθει στη δημοσιότητα οι φήμες για την επόμενη ταινία της Mattel Films, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά την Polly Pocket.

    Δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι την Polly Pocket θα υποδυθεί η Lilly Collins, ενώ την σκηνοθεσία θα αναλάβει η Lena Dunham. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Mattel: Το success story της Barbie, το σκάνδαλο των 70s και η ταινία που σαρώνει τα box office

    Γιατί η Barbie δεν συγκίνησε τη Wall Street

    Barbenheimer: Το κινηματογραφικό φαινόμενο εκτοξεύει «Barbie» και «Oppenheimer» στo Box Office

    Όταν η Μπάρμπι έσπασε το κατεστημένο – Ένα εμπορικό προϊόν που έγινε πρότυπο για τα κορίτσια



    ΣΧΟΛΙΑ