• Business

    Ολοκληρώθηκε το deal για τη μεταβίβαση του Ιασώ General

    • NewsRoom

    Γιώργος Σταματίου. Πρόεδρος ΔΣ ΙΑΣΩ


    Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 97,2% των μετοχών που κατέχει η Ιασώ ΑΕ στην θυγατρική της εταιρεία ΙΑΣΩ General στην Hellenic Healthcare. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τίμημα των 19.446.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί στο σύνολό του για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

    O Δρ. Γ. Σταματίου ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της ΙΑΣΩ General στην Hellenic Healthcare S.A.R.L. σε υλοποίηση της από 5.11.2017 συμφωνίας. Ειδικότερα μεταβιβάστηκε το 97,2% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία έναντι τιμήματος 19.446.000 € που καταβλήθηκε για να  χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού. Οι μετοχές που κατείχε η ΙΑΣΩ General σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ΙΑΣΩ, σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας (72,31%),  αποκτήθηκαν, νωρίτερα, από την ΙΑΣΩ Νοτίων Προαστίων.

    «Στρατηγική απόφαση»

    Δρ Γεώργιος Σταματίου, πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ

    Με αφορμή αυτό το γεγονός ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ   Δρ.  Γ. Σταματίου δήλωσε ότι «η συμφωνία αυτή υλοποιεί μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου μας, η οποία βελτιώνει την χρηματοοικονομική εικόνα του και ειδικά το επίπεδο δανεισμού του. Με την κίνηση αυτή επαναπροσδιορίζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου και καταδεικνύεται ότι βασικός πυρήνας της είναι η Μαιευτική και η Γυναικολογία. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει περισσότερο ενισχυμένους για να αντιμετωπίσουμε  τις επερχόμενες  εξελίξεις στον κλάδο, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο».

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μεγάλη επίθεση της CVC: Μετά το Μetropolitan και το ΙΑΣΩ, τι;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το «βαθύ λαρύγγι» και η ιστορία της χειραγώγησης της μετοχής του «Ιασώ» που αποκαλύφθηκε μετά από 18 χρόνια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» για την εξαγορά του Ιασώ General από την CVC Capital



    ΣΧΟΛΙΑ