• Business

    Όλα καλά στην ενέργεια και στη ΔΕΗ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Υπεραμυνόμενοι της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ενέργεια, οι υπεύθυνοι του τμήματος Ενέργειας του κόμματος, δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση τα ζητήματα του κλάδου τα τελευταία 4 χρόνια, και θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν γνωρίζει τον τρόπο διοίκησης της ΔΕΗ και του Υπερταμείου.

    Ειδικότερα, το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για αναζήτηση ευθυνών της διοίκησης της ΔΕΗ:

    «Οι πρόσφατες απειλές του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μπακογιάννη προς την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΔΕΗ και την ΕΕΣΥΠ,  αποτελούν μια απελπισμένη απόπειρα για να καλύψουν την αποτυχία της επίθεσης τους κατά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της  ενέργειας και της προσπάθειάς τους να την αξιοποιήσουν εκλογικά.

    Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα στοιχεία τόσο από τη πλευρά της Κυβέρνησης όσο και αυτά που παρουσίασε η Διοίκηση στη ΓΣ της ΔΕΗ οδηγούν σε κατάρρευση το αφήγημά τους.

    Οι απειλές αυτές θα αποτελούσαν άλλη μια φαιδρή νότα της δεξιάς αντιπολίτευσης στα πλαίσια να πλήξει την κυβέρνηση εν όψει των εκλογών, αν δεν έδειχναν:

    – Την επικίνδυνη άγνοια τόσο για το τρόπο διοίκησης ενός μεγάλου οργανισμού σαν τη ΔΕΗ, όσο και για το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕΣΥΠ.

    – Την έλλειψη γνώσης για τα πλαίσια στα οποία  οφείλει η Πολιτεία να κινηθεί με βάση τις συμφωνίες με τους δανειστές, πλαίσια που υπαγορεύουν την διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με ταυτόχρονη ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας της ΔΕΗ.

    και εν τέλει

    – Τη βαθιά αδιαφορία της ΝΔ για τους πολίτες, την  εξασφάλιση της τροφοδοσίας τους με Ηλεκτρική Ενέργεια και την ανάγκη ανάπτυξης της αγοράς Ηλεκτρισμού με κανόνες προς όφελος των πολλών και χωρίς κρυφούς ή φανερούς Μηχανισμούς καταλήστευσης του λαού προς όφελος των αεριτζήδων της Ενέργειας, καθώς και την έκδηλη προσπάθειά της προς απαξίωση των εταιρικών νόμιμων και θεσμικών διαδικασιών λειτουργίας της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

    Προσπαθούν προφανώς να δημιουργήσουν κλίμα για να εκδιώξουν κάποιους και να βάλουν τους “δικούς” τους. Απροκάλυπτα, χωρίς αιδώ. ‘Οπως παλιά… Τίποτε δεν φαίνεται να έχουν διδαχθεί…  Με σκοπό να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ στους «φίλους» τους έναντι πινακίου φακής. Αποκαλύπτοντας έτσι τη πραγματική τους πολιτική στόχευση και τον κίνδυνο που εκπροσωπούν για τον λαό και τον τόπο.

    Όμως έχουν γνώση οι φύλακες και εν προκειμένω ο Ελληνικός Λαός που θα δώσει την απάντησή του και στις προσεχείς εκλογές».



    ΣΧΟΛΙΑ