• Business

    Οδυσσέας Αθανασίου: Το πρώτο δίμηνο του 2021 η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Lamda Development: Πως θα γίνει το Eλληνικό από «τσιμεντούπολη» μια πόλη πρότυπο για όλη την Ευρώπη

    Οδυσσέας Αθανασίου, Lamda Development


    Τη νεότερη εκτίμησή του ότι η σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development θα υπογραφτεί το πρώτο δίμηνο του 2021 εξέφρασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

    Όπως είπε μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσαν το FortuneGreece και η Tsomokos η πανδημία δημιουργεί δυσκολίες, ωστόσο, η Lamda προχωρά με γρήγορο ρυθμό στην αναγκαία προετοιμασία προκειμένου το έργο να μπει σε φάση υλοποίησης και αυτό θα φανεί στις αρχές του 2021.

    Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου επαναλαμβάνοντας ότι το όφελος είναι μεγάλο σε όλα τα επίπεδα, από τη συμβολή στο ΑΕΠ, μέχρι τον αντίκτυπο στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. «Τα επόμενα 4 με 5 χρόνια θα επενδυθούν 2 δισ. ευρώ σε πολλαπλούς τομείς και υποδομές από τα ακίνητα μέχρι τις τηλεπικοινωνίες» σημείωσε.

    Το Ελληνικό λειτουργεί ως καταλύτης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda, και στη προσέλκυση ξένων επενδυτών: «Από πλευράς μετοχικής σύνθεσης το 27% της Lamda είναι ξένοι επενδυτές, ενώ η επένδυση των Mohegan – ΓΕΚ Τέρνα ύψους 1,1 δις. ευρώ αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους έργα».

    Ο κ. Αθνανασίου σχολιάζοντας επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 32 δις. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε μεταξύ άλλων πως η ευκαιρία για την Ελλάδα εντοπίζεται σε τρείς βασικούς τομείς: «Οι δύο πρώτοι είναι αυτοί της ψηφιακής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης. Πρόκειται για τομείς που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, να δημιουργήσουν επιπλέον πλούτο και νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα καλύτερα αμειβόμενες. Ένας τρίτος τομέας που άπτεται του αντικειμένου της Lamda και είναι τα μοντέρνα οικιστικά και ξενοδοχειακά συγκροτήματα».

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda «με την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, σύγχρονων οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πολίτες άλλων χωρών, συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης να μένουν στην Ελλάδα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο επιλύοντας έτσι και το πρόβλημα της εποχικότητας που αντιμετωπίζουμε».

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Στα €31,7εκατ. τα κέρδη EBITDA των Εμπορικών Κέντρων για το εννεάμηνο

    Lamda Development: Πόσο κόστισαν στα εμπορικά κέντρα τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

    Ελληνικό: Tα επόμενα βήματα για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο – Συνολική επένδυση 1,1 δισ., οι εκκρεμότητες για το σύνολο της ανάπτυξης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ